Τα ντέρμπι των σημερινών εκλογών

Τα ντέρμπι των σημερινών εκλογών Facebook Twitter
0

 

Αρκετοί Δήμοι και  Περιφέρειες συγκεντρώνουν το πολιτικό ενδιαφέρον και ετοιμάζονται να μονοπωλήσουν την σημερινή επικαιρότητα των αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Οι δύο σημαντικότερες μάχες αναμένεται να δοθούν στην Αθήνα, στην οποία ο Γιώργος Καμίνης που προηγήθηκε με 21,06% στον πρώτο γύρο, αναμετράται με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη και το 20% που συγκέντρωσε.

Μητέρα των μαχών θεωρείται επίσης σήμερα η Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Σγουρό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και τη διεκδίκηση της Περιφέρειας να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πολιτικό βάρος.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Στον Πειραία, ο Γιάννης Μώραλης με 33,28% βρέθηκε μπροστά από τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και το 31,33% και προηγήθηκε σταθερά στις δημοσκοπήσεις του δεύτερου γύρου.

Στον Δήμο Κέρκυρας η «γαλάζια» υποψήφια Μερόπη Υδραίου με 26,15% έχει να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Νικολούζο με ποσοστό 31,3% ενώ ρυθμιστής θα είναι ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους του ΚΚΕ με 20,38%.

Στον Δήμο Λάρισας, το ντέρμπι διεξάγεται μεταξύ της Ειρήνης Καραλαριώτου (ΝΔ) με 23,24% και του Απόστολου Καλογιάννη (ΣΥΡΙΖΑ) με 22,62%.

Στον δήμο Χαλανδρίου θα αναμετρηθούν ο Γιώργος Κουράσης της ΝΔ που έλαβε 27,02% με τον Συμεών Ρούσσο που συγκέντρωσε 17,75%.

Στον δήμο Βύρωνα, η μάχη του β' γύρου επικεντρώνεται μεταξύ του Χρήστου Γώγου με 24,64%  και του Γρηγόρη Κατωπόδη τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (22%).

Στο Αιγάλεω αναμετρώνται ο Γιάννης Γκίκας, 18,91% και ο Δημήτρης Μπίρμπας, 25,68%.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 Ντέρμπι θεωρείται και η αναμέτρηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου ο Σπύρος Σπύρου στηριζόμενος από τη ΝΔ (21,7%) και Θόδωρος Γαλιατσάτος του ΣΥΡΙΖΑ ( 20,5%) επικεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει σήμερα η αυτοδιοικητική κάλπη και στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο γαλάζιος περιφερειάρχης Γιώργος Δακής (35,61%) βρίσκεται απέναντι στον Θεόδωρο Καρυπίδη (29,13%).

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμετρώνται ο Πέτρος Τατούλης με 43,1% και ο Οδυσσέας Βουδούρης με 15,7%.

Στην Στερεά Ελλάδα στο β γύρο βρίσκονται ο Κώστας Μπακογιάννης της ΝΔ με 41,3% και ο Βαγγέλης Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ με 17,7%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM