Η είδηση πέρασε στα ψιλά και ουσιαστικά έμεινε ασχολίαστη καθώς καλύφθηκε από τον ορυμαγδό της επικείμενης χρεοκοπίας που θα επιφέρει η μη καταβολή της 6ης δόσης (λες και η καταβολή της κι όλο το δυσβάσταχτο πακέτο «διάσωσης» δε συνιστούν διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης).

Ποια είναι η είδηση; Η πετυχημένη -για τα περισσότερα εκδοτικά συγκροτήματα- υπουργός Παιδείας, αφού ασχολήθηκε με επιτυχία με τα ΑΕΙ, κατάφερε η καινούρια σχολική χρονιά να ξεκινήσει δίχως στα σχολεία να υπάρχει το απαιτούμενο εκπαιδευτικό υλικό. Τα βιβλία δηλαδή.

Ως εδώ τίποτα το περίεργο θα έλεγε κανείς, καθώς στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου θεωρούνται (;) πια λογικές οι περικοπές κάθε είδους δαπανών. Στο βωμό του χρέους λοιπόν τα βιβλία, που θα αντικατασταθούν μέχρι να τυπωθούν από φωτοτυπίες και το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Μάλιστα σε ένα συγκινητικό λόγο της σε σχολείο της Αγ.Παρασκευής η υπουργός, συνοδευόμενη από το συνοδοιπόρο της Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλέστηκε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν χάρη στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, ούτε που κάποιος κυβερνητικός υπουργός δεν νιώθει στο ελάχιστο ντροπή και δεν παραιτείται αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αποτυχία της πολιτικής του (όχι βιβλία στα σχολεία=αποτυχία του υπουργείου).

Η είδηση είναι όμως πως την προηγούμενη Κυριακή το Βήμα του ΔΟΛ προσέφερε στους αναγνώστες του το δυσεύρετο ηλεκτρονικό βιβλίο, ούτως ώστε το δικαίωμα του μαθητή να έχει το αυτονόητο υλικό μάθησης, να πηγαίνει χέρι-χέρι με την εφημερίδα και την άποψη της.

Απλά τα πράγματα λοιπόν. Ή άρχισε η συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου και το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί παράρτημα του ΔΟΛ, ή η καθυστέρηση γίνεται ως εξυπηρέτηση του συγκροτήματος, που φυσικά με τη σειρά του στάζει μέλι για την αποφασιστική Διαμαντοπούλου.

Από την άλλη μεριά, η είδηση περιέχει όλη την παθογένεια της χρεοκοπημένης ελληνικής κοινωνίας.

Μια κυβέρνηση που επιτρέπει στο κάθε Βήμα, με το αζημίωτο φυσικά, να παρουσιάζεται ως σωτήρας των μαθητών και των γονιών τους.

Μια κυβέρνηση που μπορεί να περικόπτει μισθούς και συντάξεις ή να επιβάλλει μέσω της ΔΕΗ (!) οριζόντιους φόρους, αλλά φυσικά δε διανοείται να δημεύσει φερ’επείν τα DVD ή να απαγορεύσει αυτή την αισχρή εκμετάλλευση, γιατί αυτό θα ήταν πλήγμα κατά της ελευθερίας.

Μια κρατικοδίαιτη αστική τάξη που εξακολουθεί να κερδίζει απολαμβάνοντας σκανδαλώδη προνόμια, αρνείται να συνεισφέρει στο ελάχιστο, ενώ  εγκαλεί όλη την υπόλοιπη κοινωνία για τη χρεοκοπία απαιτώντας σκληρότερα μέτρα .

Και τέλος μια κοινωνική πραγματικότητα που αναπαράγεται πια μόνο μέσα από κραυγαλέα σκάνδαλα και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής κι όλοι (;) ακόμα επιμένουν να ελπίζουν πως η ρημάδα η 6η δόση θα σώσει την πατρίδα

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr