Τη Δευτέρα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Τη Δευτέρα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού Facebook Twitter
0

Την Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος, όπως έχει γίνει γνωστό, θα έχει για πρώτη φορά μετά το 2001 πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ.

Στο προσχέδιο προβλέπονται περισσότεροι φόροι, λογότερες δαπάνες, ενώ το έλλειμμα θα είναι κάτω από το 3%

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ενώ τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα.

Η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (-2,2 δισ. ευρώ), ενώ από μισθούς  και συντάξεις, το Δημόσιο αναμένεται να εξοικονομήσει γύρω στα 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το  πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) από 300 εκατ. ευρώ που είναι η εκτίμηση για το 2013.

Η ύφεση της οικονομίας για το 2013 υπολογίζεται στο 4% (σύμφωνα και με την τρόικα), ενώ για το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη 0,6%.

Πάντως το τελικό κείμενο για τον προϋπολογισμό, θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM