Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδικεί τους κυνηγούς και τους ψαράδες - ΝΔ: «Κυνήγι εκλογικών θηραμάτων»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδικεί τους κυνηγούς και τους ψαράδες - ΝΔ: «Κυνήγι εκλογικών θηραμάτων» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «κυνήγι εκλογικών θηραμάτων».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους εκπροσώπους των κυνηγών ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να συνομιλήσουν καθώς θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας μας και τις ομοσπονδίες τους και φυσικά και τους ψαράδες. «Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα. Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η Θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων ανάμεσα τους και οι 270 της Θηροφυλακής, η οποία έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας πανίδας και των καταφυγίων. Επισήμανε ότι το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και πως το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να επιλύσει άμεσα το θέμα.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγών, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ώριμη και υπεύθυνη, όπως είπαν, στάση του, επέκριναν την κυβέρνηση για τις αμφιταλαντεύσεις της και την χαρακτήρισαν "εχθρό των κυνηγών" καθώς αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στο κυνήγι».

Νέα Δημοκρατία: «Κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά»

Για «κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία. «Η αναζήτηση πεδίων αντιπολίτευσης, φαίνεται πως δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία επαφής με άγνωστες σε αυτόν μέχρι τώρα, κοινωνικές ομάδες», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχει αίτημα που δεν το υιοθετεί».

«Από τη μια τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με τους οικολόγους φοράει δήθεν πράσινο κοστούμι, (ξεθωριασμένο λόγω της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απολιγνιτοποίησης) με τους κυνηγούς κρατάει στο χέρι καραμπίνα. Αυτό δεν λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση αλλά κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM