Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Αγαπητέ Νίκο, σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους»

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Αγαπητέ Νίκο, σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους» Facebook Twitter
0

Μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια έστειλε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω Twitter. 

«Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά» προσθέτει.

Σε συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών «είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας».

«Δεν θα εγκλωβιστούμε από προσχηματικές κινήσεις. Τη θέση αυτή, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε και το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα.

Ερντογάν: «Θα απογοητευτούν όσοι μας απειλούν με κυρώσεις»

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες πως «εκείνοι που απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν». 

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τα εγκαίνια αυτοκινητοδρόμου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως η χώρα του «δεν θα διστάσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία με κάθε μέθοδο, όπως με τρομοκρατικές οργανώσεις, απόπειρες πραξικοπημάτων, πολιτικές και οικονομικές παγίδες, κυρώσεις» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα».

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί με εκείνους που την αντιμετωπίζουν με σεβασμό και δικαιοσύνη. «Αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για όσους είναι έτοιμοι να καθίσουν και να μιλήσουν μαζί μας με δίκαιους όρους» τόνισε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM