«Κακόγουστη φάρσα»- Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προκαταρκτική έρευνα για το Πολυτεχνείο

«Κακόγουστη φάρσα»- Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προκαταρκτική έρευνα για το Πολυτεχνείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την αυταρχική στάση της έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση.

Η Κρατική Ασφάλεια θα διενεργήσει την έρευνα που αφορά τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, για να εξακριβωθεί αν προκύπτει, κατά περίπτωση, η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

«Η παρέμβαση εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση ήρθε «σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων».

Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη, συνεχίζει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να "βάλει στο γύψο" τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ανακοίνωση για την έρευνα εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 , στην οποία αναφέρει:

«Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς "δι' υπόθεσίν τους". Η χωροφ...η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών. Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ...η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται "προς τας υποδείξεις".

Είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το '15, αλλά την περίοδο μετά το '74».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM