Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια την έρευνα, η οποία θα πρέπει να διακριβώσει αν προκύπτει, κατά περίπτωση, η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν η καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη. Με δεδομένο ότι η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα, προβλέπεται ότι η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή.

Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου- ενώ ήταν σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων- το ΚΚΕ πραγματοποίησε αρχικά συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα, με τήρηση αποστάσεων και χρήση μασκών. Μερικές ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνα, παρουσία του γ.γ. του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκε ένταση και υπήρξαν επεισόδια.

Την ίδια ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν επικεφαλής της 50μελούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποίησε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 που πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μαζί με μέλη του κόμματος έκανε και καθιστική διαμαρτυρία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ