Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια την έρευνα, η οποία θα πρέπει να διακριβώσει αν προκύπτει, κατά περίπτωση, η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν η καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη. Με δεδομένο ότι η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα, προβλέπεται ότι η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή.

Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου- ενώ ήταν σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων- το ΚΚΕ πραγματοποίησε αρχικά συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα, με τήρηση αποστάσεων και χρήση μασκών. Μερικές ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνα, παρουσία του γ.γ. του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκε ένταση και υπήρξαν επεισόδια.

Την ίδια ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν επικεφαλής της 50μελούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποίησε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 που πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μαζί με μέλη του κόμματος έκανε και καθιστική διαμαρτυρία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM