Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του Συνασπισμού

 

Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Πέτρος Κουναλάκης είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 1937 και σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

 

Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ από το 1959. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εργάστηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

 

Στη διάσπαση του ΚΚΕ, το 1968, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια διατέλεσε στέλεχος της Ελληνικής Αριστεράς και του Συνασπισμού, του οποίου υπήρξε βουλευτής Β' Αθηνών. 

 

Από τον Συνασπισμό παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.

 

Πέτρος Κουναλάκης - Λεωνίδας Κύρκος 

Φωτογραφία: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/Eurokinissi
Πέτρος Κουναλάκης - Λεωνίδας Κύρκος Φωτογραφία: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/Eurokinissi

 

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα

 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που τον χαρακτήριζαν «η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις».

 

«Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει στο μήνυμά της για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη η αξιωματική αντιπολίτευση, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr