Τσιάρας: Πιθανά πιο αυστηρά μέτρα για κατ’ εξακολούθηση παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τσιάρας: Πιθανά πιο αυστηρά μέτρα για κατ’ εξακολούθηση παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
Πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δήλωσε ο κ. Τσιάρας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όσους παραβιάζουν κατ' εξακολούθηση την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε αδιανόητες τέτοιου είδους συμπεριφορές, τονίζοντας ότι αποτελούν προσβολή απέναντι στο υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας. «Να καταλάβουν όλοι ότι με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν παίζουμε. Ούτε η ανευθυνότητα, ούτε πολύ περισσότερο μια αντιμετώπιση χωρίς ίχνος σοβαρότητας μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη διάδοση μιας πανδημίας που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αν δούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές εντείνονται το προσεχές διάστημα, πιθανώς θα υπάρξει μια τέτοια σκέψη για πιο αυστηρό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Τσιάρας. Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου, ημερομηνία που εκπνέει η σχετική απόφαση που είναι σε ισχύ.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για κανόνες που δεν τους επιβάλλει κάποιος επειδή δεν θέλει την ελευθερία των ανθρώπων, αλλά γιατί «πρέπει σαφώς να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού, αλλιώς θα βρεθούμε μπροστά σε εξελίξεις πολύ δυσάρεστες και κοντινές σε αυτές που βλέπουμε σε μεσογειακές χώρες».

Συζήτηση για αποσυμφόρηση των φυλακών

Σε ό,τι αφορά τις φυλακές, ο Κώστας Τσιάρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια συζήτηση για την αποσυμφόρησή τους.

«Από την αρχή έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά οι φυλακές λειτουργούν σε λογική καραντίνας. Υπάρχει όμως μια συζήτηση για αποσυμφόρηση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για την αποφυλάκιση 1.500 κρατουμένων, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάποιος συγκεκριμένος αριθμός, αλλά ο συγκεκριμένος «είναι κοντά στην αλήθεια, στο επίπεδο των συζητήσεων».

Τόνισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιου είδους κριτήρια, όπως η ηλικία, ο χρόνος ποινής που έχει εκτίσει ο κρατούμενος, όπως και το αδίκημα. «Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε μια κυβερνητική επιλογή, με στόχο πάντα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και στον χώρο των φυλακών», συμπλήρωσε.

Παράταση του δικαστικού έτους

Ακόμη, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στα δικαστήρια, προκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορωνοϊου.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει απόφαση για μικρή παράταση του δικαστικού έτους, με αξιοποίηση μικρού διαστήματος των διακοπών. Αυτό θα γίνει προκειμένου να εξομαλυνθεί η επιστροφή στην κανονικότητα, μετά την άρση των μέτρων, σημείωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ