Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί ως μέτρο για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου.

Η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου και η αρχική απόφαση ήταν για επιβολή του μέτρου έως τις 6 Απριλίου. Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Θα διαρκέσουν μέχρι να μας πουν οι λοιμωξιολόγοι ότι νικήσαμε τον ιό και ότι ο ιός έχει φύγει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε δηλώσεις που έκανε στο Open, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, καθώς η ισχύς της σχετικής απόφασης λήγει στις 31 Μαρτίου. «Θα πηγαίνουμε έτσι μέχρι οι λοιμωξιολόγοι να μας πουν ότι σιγά- σιγά μπορούμε να άρουμε τα μέτρα», σημείωσε.

Όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει μέχρι πότε θα χρειαστεί να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμών, απάντησε: «Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Από τις ενημερώσεις που ακούω από τους λοιμωξιολόγους, υπάρχει μια θεωρία ότι όταν ανέβει η θερμοκρασία, ο ιός θα πάρει την κάτω βόλτα. Όμως, αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί. Μακάρι να συμβαίνει, τότε θα σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, κάτι που απέδωσε στη γρήγορη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και στην «πρωτοφανή πειθαρχία που δείχνει ο λαός».

Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Συγνώμη για να καταλάβω, θα είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας μέχρι να "νικήσουμε τον ιό"? Αυτό τι σημαίνει, ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί ο ιός από προσώπου γής ή να βρούμε εμβόλιο? Η ζημιά στην οικονομία μας μετά από τόσο μεγάλη ερήμωση της αγοράς θα είναι καταστροφική. Μου φαίνεται εξωφρενική αυτή η στάση. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για να πάρω ψυχικές δυνάμεις για να αντέξω τόσο μεγάλο εγκλεισμό.
Εμένα το οικονομικό με ανησυχεί περισσότερο: πολλές οικογένειες σε λίγο δεν θα μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα. Αλλά, αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικονομική κρίση οι ζωές των ανθρώπων διαλύθηκαν και αυτοί το δέχτηκαν μοιρολατρικά, εγώ είμαι απαισιόδοξη. Μια χαρά θα δεχτεί ο κόσμος και αυτή την οικονομική καταστροφή χωρίς να αντιδράσει...
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. Τι είδους αντίδραση θα μπορούσε να παρουσιάσει ο κόσμος που δεν θα τοποθετούσε τον ίδιο τον κόσμο σε πολύ δυσμενή θέση ως προς το ποσοστό νόσησης, επιπλοκών και θανάτων; Διαπιστώθηκε χωρίς ουδεμία αμφιβολία, βάσει των περιπτώσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί διεθνώς, ότι ο ιός σκοτώνει και νέα άτομα, άτομα χωρίς υποκείμενα νοσήματα, άτομα που δεν θα το περίμεναν ποτέ ότι θα πεθάνουν από μια ίωση. Επίσης αφήνει μόνιμα δια βίου κουσούρια σε πνεύμονες υγιών μέχρι πρότινος ασθενών. Το να βγει επομένως κάποιος έξω και να κυκλοφορεί ελεύθερα είναι ρίσκο ΚΑΙ για τον ίδιον και ΓΙΑ το κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι "αντίσταση". Δεν ζούμε στο "1984" ή το "Handmaid's Tale".Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, εκτός αν εμπίπτουμε στους οπαδούς συνομωσιολογιών.Οπωσδήποτε η οικονομία δεν ωφελείται από την παρατεταμένη ύφεση, λόγω μη κατανάλωσης, μη εργασίας, μηδενισμού τζίρου. Ωστόσο η παροχή αποζημιώσεων σε νομοθετημένη βάση από το κράτος, καθώς κι η στάση στις αποπληρωμές δανείων, αποσκοπεί εκεί ακριβώς, στο να μην μείνει καμμία οικογένεια χωρίς τρόφιμα. Ο πόνος για την οικονομία είναι εκδήλωση καπιταλιστικού/φιλελεύθερου τρόπου σκέψης. Με βάση αυτό το συλλογισμό, βλέπουμε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση να παίρνει αντιθέτως μέτρα που βγαίνουν από τ'αριστερά για να προστατέψει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες, ενώ θα μπορούσε να μην το κάνει (έχουμε τα παραδείγματα ΗΠΑ και ΗΒ σχετικώς). Μια αριστερή κυβέρνηση, από την άλλη, έτσι κι αλλιώς προκρίνει τον κρατισμό, δηλαδή την διαβίωση με επιδόματα, επομένως ο κόσμος που σκέπτεται με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να ικανοποιείται με την συγκεκριμένη συνθήκη. Δίνονται χρήματα ώστε να μην πεινάσει ο κόσμος!Ιδανική συνθήκη στην οποία και η οικονομία να λειτουργεί στο μάξιμουμ, και ο κόσμος να μην κινδυνεύει, δεν υπάρχει την παρούσα στιγμή. Δυστυχώς. Ελπίζουμε να βρεθούν θεραπευτικά σχήματα και εμβόλιο ώστε να μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Μην ανησυχείς Φωτεινή, η ύφεση θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότατα με τη γενίκευση του μέτρου που θα ισχύσειγια τους δικηγόρους και λογιστές:κουπόνια για ΚΕΚ για να επιμορφωθούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και να είναι άψογα καταρτισμένοι και πανέτοιμοι όταν θα έρθει η ανάπτυξη...
Πρέπει να αρχίζουμε να συνηθίζουμε στο δίλημμα ότι τα μέτρα που θα πάρουνε θα είναι είτε εξωφρενικά (lockdown) είτε απολύτως κυνικά (επιστροφή στην κανονικότητα και αποδοχή του ανθρώπινου κόστους). Η γκρίνια δεν ωφελεί, και όποιος έχει άλλες ιδέες καλείται να τις καταθέσει.