Σκληρή κριτική άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε όσους κατοίκους πόλεων επέλεξαν να μεταβούν στην επαρχία, σε νησιά και χωριά, παρά τις αντίθετες συστάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

 

«Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

 

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε, ζητώντας από όσους κατέφυγαν στα χωριά τους, να συμπεριφερθούν σαν να είναι ήδη φορείς του ιού και να αποφύγει πάση θυσία κάθε επαφή με ντόπιους, μένοντας σπίτι του.

 

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λίγο νωρίτερα έκκληση να αποφευχθούν οι συναθροίσεις. Τα περισσότερα κρούσματα όπως είπε, έχουν εντοπιστεί στην Αττική αλλά κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις. «Η Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από όλους εμάς εξαρτάται αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας».