ΜΟΕ Ελλάδας- Τουρκίας: Ξεκίνησε ο στρατιωτικός διάλογος, συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις

ΜΟΕ Ελλάδας- Τουρκίας: Ξεκίνησε ο στρατιωτικός διάλογος, συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις Facebook Twitter
Ξεκίνησε ο στρατιωτικός διάλογος για τα ΜΟΕ Ελλάδας- Τουρκίας (Πηγή φωτό υπ. Εθνικής Άμυνας)
2

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

Η τουρκική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα στην Αθήνα και οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν στις 21 Φεβρουαρίου. Οι συζητήσεις αφορούν την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης ΜΟΕ, με σκοπό να αποφευχθεί η ένταση και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όμως, την ημέρα που ξεκίνησαν οι συνομιλίες, συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη. Σήμερα, 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Έξι από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα τα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Όμως, την ημέρα που ξεκίνησαν οι συνομιλίες, συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη. Σήμερα, 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Έξι από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα." Πηγή: www.lifo.grΜόνο στα λόγια λέμε ότι με τέτοιες ενέργειες, ΜΟΕ δεν μπορεί να υπάρξουν.Αν δεν θέλουμε να φθειρόμαστε πολιτικά και στρατηγικά, ας σταματήσουμε τις επαφές τουλάχιστον.