Άμεσα απάντησε η ελληνική κυβέρνηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που χαρακτήριζε ως «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

 

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, έκανε λόγο για «αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού» υπογραμμίζοντας ότι οι ροές μεταναστών έχουν μειωθεί χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία. Παράλληλα ανέφερε ότι η Τουρκία δίνει «παγκόσμια διάσταση» στο ζήτημα, και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να «επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες», να «φροντίσει την πρόληψη θανάτων των μεταναστών» και να μην «χρησιμοποιεί όπλα» εναντίον τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr