Το LiFO Politics φιλοξενεί τον συγγραφέα του βιβλίου «Η Επανάσταση του 1821, κοινωνικές συγκρούσεις και πολιτικοί ανταγωνισμοί», Γιώργο Λιερό, ο οποίος μιλάει για μερικές από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.  

 

«Η Ελληνική Επανάσταση έγινε από τους πολλούς, τους ανώνυμους και τους άσημους» υποστηρίζει ο Γιώργος Λιερός. «Στις 21 Μαρτίου στην Πάτρα, την πρώτη πόλη που σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης, επικεφαλής των εξεγερμένων ήταν ένας τσαγκάρης, ο Παναγιώτης Καραντζάς».

 

«Μπορεί να την οραματίστηκαν κάποιοι έμποροι στην Οδησσό, να τη στήριξαν κάποιοι προύχοντες και καλαμαράδες, να την πόθησαν ρομαντικοί διανοούμενοι και ποιητές, όμως η Επανάσταση δεν θα γινόταν ποτέ, αν η οργή της απελπισίας δεν πλημμύριζε τις ψυχές των καταπιεσμένων, αν ο κόμπος από τη συσσωρευμένη αδικία δεν έπνιγε τον λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων, αν σε μια κρίσιμη στιγμή, ικανή να σπάσει το καταπιεστικό συνεχές του χρόνου, το πάθος για το οριστικό σπάσιμο των αλυσίδων δεν γινόταν η ηχώ ενός μαζικού: «Ως εδώ!» επισημαίνει ο κ. Λιερός.