Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τους Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τους Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη Βουλή διαβιβάζεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία για τους εισαγγελικούς χειρισμούς αλλά και τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα την διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες. Τώρα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Κατονόμασαν Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Υπενθυμίζεται πως στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση.

Μάλιστα ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής χαρακτήρισε τον «Ρασπούτιν» ως πρωταγωνιστή των μεθοδεύσεων χωρίς ωστόσο να τον ονοματίσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος προσκόμισε έγγραφα για παρεμβάσεις του συγκεκριμένου προσώπου και σε άλλες υποθέσεις. Ο κ. Αγγελής επανέλαβε πως «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας ότι ο «"Ρασπούτιν" ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για το αν πρέπει να συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών. Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM