Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη στο Παρίσι: «Να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις»

Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη στο Παρίσι: «Να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα Ηλύσια Πεδία υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

«Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ο κ. Μακρόν απευθυνόμενος στον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης, ότι Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται από μία «μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό». Ο ίδιος τόνισε πως επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία των δύο κρατών σε οικονομικό, στρατιωτικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο

Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη στο Παρίσι: «Να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» Facebook Twitter
EUROKINISSI
Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη στο Παρίσι: «Να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», είπε. «Δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα», πρόσθεσε τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. «Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας. 

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη», κατέληξε ο κ. Μακρόν, δίνοντας έτσι και το στίγμα της ατζέντας που θα συζητηθεί. 

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο «αναπτυξιακό άλμα» της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη «νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της» και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

«Η Γαλλία είναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος». 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM