Κριτική άσκησε η Φώφη Γεννηματά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, λέγοντας πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 

 

Η Φώφη Γεννηματά επικεντρώθηκε στα μέτρα που αφορούν την οικονομική πολιτική και ανάπτυξη. «Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Παράλληλα στηλίτευσε την πλήρη απουσία μέριμνας και προστασίας για τους εργαζόμενους στις προγραμματικές δηλώσεις και ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποκατάστασης των εισοδημάτων. 

 

«Όσοι έχασαν τη δουλειά τους κατά τη περίοδο της κρίσης δεν παίρνουν τα λεφτά τους από τους πτωχευμένους εργοδότες. Χρειάζεται απολογισμός ευθυνών και κατάσχεση περιουσιών. Ανάπτυξη χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους δεν θα μπορεί να υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα που «αποδομεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα» του ασφαλιστικού συστήματος. 

 

«Δεν ακούσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά, ενώ εξήγησε πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αναφέροντας ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι το κόμμα της, όπως αντιστάθηκε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα σταθεί απέναντι στη Δεξιά και τις ακροδεξιές συνιστώσες της.