Μητσοτάκης για προσφορά Chevron: Είμαστε σημαντικός ενεργειακός παίκτης στη Μεσόγειο

Μητσοτάκης για προσφορά Chevron: Είμαστε σημαντικός ενεργειακός παίκτης στη Μεσόγειο Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επίσημη αίτηση ενδιαφέροντος της Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων, σε συγκέντρωση πολιτών σε καφέ στο Χαϊδάρι, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για «ραντεβού στις κάλπες στις εκλογές του 2027 που θα κριθούμε συνολικά για το έργο μας».

Ο πρωθυπουργός αρχικά μίλησε για τη συνάντηση που είχε με κάποιον Χαϊδαριώτη ο οποίος είναι από τους πρώτους αποδέκτες του προγράμματος για την παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον. «Είναι μία από τις πολλές μικρές αλλαγές για να κάνουμε τις ζωές των συμπολιτών καλύτερες μέρα με τη μέρα», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι εξελίξεις τρέχουν και μίλησε για την επίσημη αίτηση ενδιαφέροντος της Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων. «Είναι η καλύτερη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση της χώρας. Είμαστε σημαντικός ενεργειακός παίκτης στη Μεσόγειο», υπογράμμισε και έκανε γνωστό ότι αύριο θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ που χειρίζεται τα χαρτοφυλάκια ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε όσα είπε στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είπε ότι ανακοίνωσε μια πολύ τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση η οποία έχει σκοπό να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια με πραγματικές αυξήσεις μισθών που θα προκύψουν από μειώσεις φόρων. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα της ανάπτυξης και πως είμαστε η εξαίρεση στην Ευρώπη καθώς οι περισσότερες χώρες μειώνουν δαπάνες και αυξάνουν φόρους. «Εμείς αυξάνουμε δαπάνες και μειώνουμε φόρους και αυτό είναι το επιστέγασμα μιας συνετής πολιτικής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα είναι οι οικογένειες με παιδιά καθώς «όσο περισσότερα παιδιά έχετε, τόσο λιγότερο φόρο θα πληρώνετε».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι αυξήσεις είναι πολύ σημαντικές και θα τις δουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο του 2026.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μήνυμα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων με μηδέν φόρο για όσους είναι μέχρι 25 ετών και με μείωση φόρου από το 22% στο 9% για όσους είναι 25 έως 30 ετών.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον μηδενισμό του ΕΝΦΙΑ στα επόμενα δύο χρόνια στους οικισμούς κάτω των 1500 ατόμων για πρώτη κατοικία αλλά και στη μείωση 30% του ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά. «Όταν υποσχέθηκα ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, το εννοούμε και το κάνουμε πράξη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται, θα επιστρέφουμε μέρισμα ανάπτυξης. Δίνουμε έμφαση στη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες. Το κράτος κοντά στον πολίτη», συμπλήρωσε.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αύριο, ευχήθηκε καλή αρχή στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και υπενθύμισε ότι 430 σχολεία ανακατασκευάστηκαν πλήρως και το ίδιο θα συμβεί σε άλλα 2000 μέσα από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και με πόρους 300 εκατ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. «Εμείς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις τις τιμούμε στο ακέραιο. Δεν θα ενδώσουμε στον πειρασμό να δώσουμε υποσχέσεις για κάτι που δεν θα κάνουμε, ούτε θα ξοδέψουμε χρήματα που δεν έχουμε», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες κάθε φορά που ακούν υποσχέσεις και ακοστολόγητα μέτρα από την αντιπολίτευση, να αναρωτιούνται πως θα χρηματοδοτηθούν.

«Δεν πάει καιρός που η Ελλάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έβαλε πλάτη το 2015 και στη συνέχεια «ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους πολιτικούς αρχηγούς, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και έκανε την Ελλάδα ουραγό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «αυτό που χτίζουμε βήμα βήμα μπορεί υπό προϋποθέσεις να γκρεμιστεί». Επίσης μίλησε για την σημασία της πολιτικής σταθερότητας και τόνισε πως είναι σημαντικό που υπάρχει μονοκομματική κυβέρνηση με ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM