Η Ρένα Δούρου έσπασε σήμερα το πολύμηνο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ομίλου και στην Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

 

Η ίδια απέδωσε την ήττα της στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών σε μία «αθεμελίωτη επίθεση» από τη ΝΔ, όπως είπε, σχολιάζοντας ότι για πρώτη φορά, αρχηγός της αντιπολίτευσης «κοιμάται και ξυπνάει, βάλλοντας εναντίον αυτοδιοικητικού στελέχους».

 

Η περιφερειάρχης Αττικής που ήρθε δεύτερη στον α' γύρο απέναντι στον Γιώργο Πατούλη χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του αντιπάλου της «τυχαία». Ο Γιώργος Πατούλης ήρθε πρώτος με 37,63% ενώ η κα Δούρου ακολούθησε δεύτερη με 19,71%. 

 

Μιλώντας για το έργο της στην Περιφέρεια, έκανε ιδιαίτερη μνεία την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Φάληρο, χαρακτηρίζοντάς την, «το μεγαλύτερο έργο» της, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν θωρακιστεί από πλημμυρικά φαινόμενα.


Για τις περιοχές της δυτικής Αττικής που επλήγησαν τον Νοέμβριο του 2017 από τις φονικές βροχοπτώσεις και στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, διαβεβαίωσε ότι και εκεί τα αντιπλημμυρικά έργα ολοκληρώνονται. Υποστήριξε δε ότι σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες, καμία περιοχή στην Ελλάδα δεν είναι θωρακισμένη.

 

 

Λίγα 24ωρα μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, ο Τάκης Χατζής είχε αποκαλύψει στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πως το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολιζόταν στην καρατόμηση των αρχηγών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Τότε, το Μαξίμου είχε αντιδράσει άμεσα επιβάλλοντας εμπάργκο στον σταθμό. Σήμερα όμως, η Ρένα Δούρου έσπασε το εμπάργκο στην εκπομπή του ίδιου δημοσιογράφου.