Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, οποιαδήποτε πιθανότητα να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές.

 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24  ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Με σιγουριά το λέω ότι τέτοιο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, ασχέτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην κοινωνία και στη χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε κατά την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές να υπάρξει θετικό αφήγημα από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος και προγραμματικός λόγος: «Να πούμε κάναμε αυτά και έχουμε αυτό το σχέδιο. Να πούμε πως αυτά που πετύχαμε μπορούν να εκφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η αντιπαράθεση, τι έκανες, τι θα κάνεις».

 

«Υπήρξε μία λογική, πολλές φορές, "ψηφίστε μας για να μην έρθουν αυτοί". Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τρόπος να κάνεις πολιτική, γιατί είμαστε στην περίοδο που θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα με συγκεκριμένους στόχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήγημα και σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτα που θα λέγαμε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, θα τα πούμε τώρα Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στις εκλογές έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

 

Όταν ο κ. Βίτσας ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση οι κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να αλλάξουν την ψήφο τους μέσα σε 30 μέρες, εκτίμησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. «Δύσκολα κάποιος αλλάζει την ψήφο του μέσα σε 30 μέρες. Υπάρχει βέβαια ο ειδικός όρος ότι αυτή τη φορά μπορεί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όμως υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος ανθρώπων που δεν ήρθαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν άλλα κόμματα και μπορούν να αντιστρέψουν την ψήφο τους στη διαδικασία των εθνικών εκλογών» είπε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr