Βίτσας: «Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμα και να χάσουμε τις εκλογές»

Βίτσας: «Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμα και να χάσουμε τις εκλογές» Facebook Twitter
1

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, οποιαδήποτε πιθανότητα να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24  ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Με σιγουριά το λέω ότι τέτοιο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, ασχέτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην κοινωνία και στη χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε κατά την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές να υπάρξει θετικό αφήγημα από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος και προγραμματικός λόγος: «Να πούμε κάναμε αυτά και έχουμε αυτό το σχέδιο. Να πούμε πως αυτά που πετύχαμε μπορούν να εκφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η αντιπαράθεση, τι έκανες, τι θα κάνεις».

«Υπήρξε μία λογική, πολλές φορές, "ψηφίστε μας για να μην έρθουν αυτοί". Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τρόπος να κάνεις πολιτική, γιατί είμαστε στην περίοδο που θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα με συγκεκριμένους στόχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήγημα και σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτα που θα λέγαμε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, θα τα πούμε τώρα Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στις εκλογές έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

Όταν ο κ. Βίτσας ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση οι κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να αλλάξουν την ψήφο τους μέσα σε 30 μέρες, εκτίμησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. «Δύσκολα κάποιος αλλάζει την ψήφο του μέσα σε 30 μέρες. Υπάρχει βέβαια ο ειδικός όρος ότι αυτή τη φορά μπορεί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όμως υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος ανθρώπων που δεν ήρθαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν άλλα κόμματα και μπορούν να αντιστρέψουν την ψήφο τους στη διαδικασία των εθνικών εκλογών» είπε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
O ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα κομμα του 3% με προσμιξεις απο τους χειροτερους του παλιοκομματικου συστηματος. Ετυχε και βρηκε ενα φωτογενη ηγετη, χωρις δυστυχως πολλες γνωσεις, και την καταλληλη χρονικη και κοινωνικη συγκυρια και εγινε κυβερνων κομμα. Αν φυγει ο Τσιπρας, πρακτικα δεν υπαρχει καποιος να τον αντικαταστησει, τουλαχιστον οχι χωρις να ξεφουσκωσει στο 3% παλι.