Βαριά υπονοούμενα άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

 

«Το ποιος έχει καθορίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από τον καθένα όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα αλλά τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα. Μην μου ακούτε το δάχτυλο για την οικογένειά μου γιατί θα τα ακούσετε και εσείς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κ. Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε άλλα όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ' υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

 

 

«Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, είχε αναφέρει πως δεν προέρχεται από ζάπλουτη οικογένεια που ασχολούνταν μόνο με την πολιτική. «Εγώ δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα από τον Κήρυκα Χανίων, όπως εσείς. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore». 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr