Κατατίθεται η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη - Το επικρατέστερο σενάριο

Κατατίθεται η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη - Το επικρατέστερο σενάριο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τις δηλώσεις του σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να φιμώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανορθώσει.

  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί κατά το τριήμερο από Τετάρτη έως και Παρασκευή. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις.

 Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα να σκιαγραφηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή πάντως μοιάζει εφικτό με το σκεπτικό ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης την Τετάρτη, κατόπιν να αναχωρήσει για τη Ρουμανία όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής, και να την κλείσει την Παρασκευή οπότε και θα έχει επιστρέψει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM