Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Καβάλα για τις προσεχείς ευρωεκλογές. 

 

«Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι απλό. Θέλετε να είστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Εμείς είμαστε με τους πολλούς», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως οι ευρωεκλογές έχουν εκτός από εθνικό και ευρωπαϊκό διακύβευμα. «Στις 28 Μαΐου θα γιορτάσουμε 40 χρόνια από την μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που υπέγραψε την εισδοχή της χώρας στην τότε ΕΟΚ, πήγε κόντρα τότε στην κοινή γνώμη», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

«Η στρατηγική όμως εκείνη επιλογή πιστώνεται αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ΝΔ. Μην τα ξεχνάνε αυτά οι όψιμοι ευρωπαϊστές. Η ΝΔ είναι το κόμμα που βάζει πάντα την Ελλάδα πάνω από το κομματικό συμφέρον, όπως το 2015. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ το καλοκαίρι του 2015, όταν είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής από τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής

 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ λειτουργεί ως ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή και κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι λειτουργεί ως πολιτικός της χορηγός. «Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή έχει έναν μεγάλο πολιτικό χορηγό. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς είμαστε το ανάχωμα. Εμείς είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες, δεν ντρεπόμαστε για τις ελληνικές σημαίες, γνωρίζουμε την ιστορία μας γιαυτό και είμαστε απέναντι στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Επίθεση σε Πολάκη και Κόκκαλη 

 

«Αύριο καταθέτουμε στη βουλή πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί στο πρόσωπό του συνοψίζεται η φασιστική νοοτροπία ενός ανθρώπου που περιφρονεί τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Ο Κυμπουρόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και μας στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στη ζωή που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, αυτή την κυβέρνηση θα κρίνει ο ελληνικός λαός στις 26 Μαΐου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

«Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι αυτός είναι με τους πολλούς και εμείς είμαστε με την ελίτ και κοιτάζω το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπω και ένα άλλο όνομα, τον κ. Κόκαλη ο μόνος άνθρωπος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα. Μας μιλάνε για τον παππού του ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αλλά δεν μας μιλάνε για τον πατέρα του που ταυτίστηκε με την διαπλοκή στην Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.