Ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία τους κατά τη σημερινή τους ακρόαση από την επιτροπή δεοντολογίας της βουλής. 

 

Τα αιτήματά άρσης ασυλίας αφορούν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατά του κ. Πολάκη έχει στραφεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, για ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. 

 

Κατά του κ. Καμμένου έχει στραφεί ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και κατά συνέπεια θα πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για φθηνό αντιπερισπασμό του αντιπροέδρου της ΝΔ.

 

«Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι τη δήλωση αυτή επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

 

Παρόμοιο σκεπτικό είχε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος με υπόμνημα του ζήτησε τη μετατροπή της δικογραφίας που σχηματίστηκε ύστερα από τη μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη του σε υπουργική.

 

Ο Πάνος Καμμένος ζητά ουσιαστικά να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, υποστηρίζοντας ότι τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.