Παππάς: Η Ελλάδα θα πατήσει στη Σελήνη με δικό της όχημα

Παππάς: Η Ελλάδα θα πατήσει στη Σελήνη με δικό της όχημα Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Τη βεβαιότητα του πως η Ελλάδα θα γίνει μία από τις δέκα χώρες που θα στείλει δικό της όχημα στη Σελήνη, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της NASA με ελληνική συμμετοχή, ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι έως το 2022 η Ελλάδα «θα είναι στη δεκάδα των χωρών που έχουν ακουμπήσει όχημά τους στη Σελήνη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND, για τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με τη NASA έκανε λόγο για «μια μεγάλη κατάκτηση».

«Το όχημα θα συγκεντρώσει δεδομένα που θα ανήκουν στην ελληνική Πολιτεία και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ερευνητικά μας κέντρα», πρόσθεσε. 

«Συζητήσαμε με τη NASA με 14 ελληνικές προτάσεις, από ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές εταιρείες και η εντύπωση που έχουμε διαμορφώσει διεθνώς είναι η εντύπωση ενός επαρκέστατου ανθρώπινου δυναμικού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα» εξήγσηε. 

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «η τεχνολογική αιχμή είναι το τι συμβαίνει σε άλλους πλανήτες με πρώτη τη Σελήνη, όπου θα μελετηθούν πράγματα όπως το τι συμβαίνει με την ακτινοβολία, την υγρασία κ.α».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε πως το ρομποτικό όχημα που θα ταξιδέψει προς τη Σελήνη. θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα», εκτιμώντας ότι «αυτό το πρόγραμμα θα μεγαλώσει και θα αναπτυχθεί, σε όγκο και εκτόπισμα».

O Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός υπέγραψε συμφωνία με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ.

Η συμφωνία που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, προβλέπει τη συνεργασία των δύο οργανισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA: «Advanced Human and Robotic Exploration ON and AROUND the MOON» (Προχωρημένη Ανθρώπινη και Ρομποτική Εξερεύνηση πάνω και γύρω από τη Σελήνη).

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΕΛΔΟ, προβλέπεται η αποστολή του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022.

Η αποστολή «Hellas to the Moon» θα έχει στόχο την εξερεύνηση του εδάφους και τη συλλογή δεδομένων που θα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και θα αξιοποιηθούν από ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητές.

Οι 14 προτάσεις που κατατέθηκαν από NASA και NASA αφορούν στην κατασκευή μικροδορυφόρων για τη Σελήνη, τη δημιουργία αλγορίθμων αποστολής-λήψης φωτογραφιών από και προς τη Σελήνη, τη δημιουργία συνθηκών καλλιέργειας σε αυτή, εφαρμογές εξορύξεων στο έδαφός της, τη δημιουργία μηχανισμών λειτουργίας για διαστημικές επικοινωνίες και την ανάπτυξη συστημάτων αναγνώρισης του σεληνιακού εδάφους. 

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
διαστημικά νέα.πόσο πάει δεν μας είπε ο νικολάκης.με ξένες τσέπες μια χαρά ξέρουν να πουλάνε μούρη όλοι τους και να γράφουν βιογραφικά "πολιτικού".αν δεν μας πει τι θα δώσουμε και τι θα (και καλά) κερδίσουμε είναι [...]
Ως γνωστόν ο κ. Παπάς όπως και πολλοί Συριζαίοι ανήκουν στο κίνημα των FlatEarthers.Στόχος του διαστημικού προγράμματος είναι να πάμε στο φεγγάρι για να βγάλουμε φωτογραφία τη γη, ώστε να καταρρεύσει η συνωμοσία των Δυτικών που προσπαθούν τόσα χρόνια να μας πείσουν ότι είναι στρόγγυλη.
Επειδή ανάμεσα στις τρομερές ερευνητικές αποστολές (που θα υποστηρίζονται από ελληνικά ρομποτικά αυτοκίνητα βεβαίως βεβαίως) περιλαμβάνεται και μια που ονομάζεται "δημιουργία συνθηκών καλλιέργειας", αποκαλύπτω εδώ, στην lifo, σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστική είδηση το τι ακριβώς θέλουν να καλλιεργήσουν στο φεγγάρι: Σανό !