Μητσοτάκης: 12 παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας

Μητσοτάκης: 12 παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου
0

Η μείωση της γραφειοκρατίας ήταν το βασικό θέμα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το αντικείμενό μας σήμερα είναι τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη μείωση της γραφειοκρατίας. Νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από την κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή που μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός το 2019» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του.

«Έχουμε, νομίζω, να αναδείξουμε πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από εκθέσεις έγκυρων διεθνών παρατηρητών της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Economist, που πιστοποιούν μια σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», ενώ πρόσθεσε πως «Παρά ταύτα όμως, γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες γραφειοκρατίας, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη. Και νομίζω ότι το βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι να εξετάσουμε έναν μακρύ κατάλογο από πιθανές παρεμβάσεις».

Κλείνοντας τόνισε χαρακτηριστικά: «Να επιβεβαιώσουμε 12 παρεμβάσεις οι οποίες είναι έτοιμες προς άμεση υλοποίηση και στη συνέχεια νομίζω να προτάξουμε και ένα πεδίο προτεραιοτήτων στο οποίο θέλουμε να κινηθούμε, κυρίως με συγκεκριμένα συναρμόδια υπουργεία, όπου εντοπίζουμε και τα περισσότερα περιθώρια παρέμβασης, ώστε να μπορούμε με ορίζοντα τους επόμενους μήνες να έχουμε έναν οδικό χάρτη άμεσων υλοποίησης των παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον».

«Θέλω να τονίσω εν κατακλείδι, ότι η γενικότερη συνεργασία και υπό την εποπτεία του Αντιπροέδρου αλλά και του Υπουργού Επικρατείας μεταξύ των Υπουργείων είναι πολύ καλή στον τομέα αυτόν. Ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τα ζητήματα αυτά μόνο μέσα από τις σκληρές καθορισμένες αρμοδιότητες, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί, αλλά να τις δούμε μέσα από ένα ευρύ πλέγμα και να μην διστάζουμε μερικές φορές να αποποιούμαστε ευθύνη και αρμοδιότητες, αν αυτό τελικά μπορεί να βοηθήσει το γενικό καλό. Αυτό είναι το κλίμα το οποίο έχω εισπράξει και νομίζω ότι αυτό είναι και το πνεύμα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε» σημείωσε τέλος.

Αξίχει να σημειωθεί πως το θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, απλούστευση των αδειοδοτήσεων και περαιτέρω περιορισμός της γραφειοκρατίας» με εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM