Σημίτης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την εξουσία- Τσακαλώτος: Δεν διδάχτηκε τίποτα από την κρίση

Σημίτης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την εξουσία- Τσακαλώτος: Δεν διδάχτηκε τίποτα από την κρίση Facebook Twitter
3

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο στόχο την εξουσία και δημαγωγεί» είπε ο Κώστας Σημίτης, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά κατατάσσοντάς τον στους πολιτικούς «που δεν διδάχθηκαν από την κρίση».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο στόχο την εξουσία και δημαγωγεί» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ μίλησε για κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες.

Ο κ. Σημίτης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Παπαστεργίου, όπου αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος θεωρεί ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα, ώστε «από τη θέση των ουραγών της Ευρώπης να επαναπροσεγγίσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

«Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μιαν αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: «Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης και διαφθοράς».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τις παλαιοκομματικές, πελατειακές κυβερνήσεις», παρατήρησε και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο είπε ότι «προέρχεται από την άκρα Δεξιά» και τόνισε πως αποδίδει παράνομες πράξεις σε όσους ασκούν κριτική, τις οποίες φαντάζεται ο ίδιος και δεν μπορεί να αποδείξει. Οι παράνομες αυτές πράξεις αφορούν μόνο στελέχη της αντιπολίτευσης και ποτέ δεν έχει κινητοποιήσει τα όργανα του κατά στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Διάλογος με τη σημερινή κυβέρνηση δεν είναι δυνατός. Ταχύτατα η ανταλλαγή απόψεων παίρνει τη μορφή ύβρεων προς όσους την αμφισβητούν, απειλών δικαστικών διώξεων ή και συγκεκριμένων ενεργειών τόσο των κυβερνητικών οργάνων όσο και της δικαιοσύνης» είπε ο κ. Σημίτης.

Τσακαλώτος: Ο κ. Σημίτης παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς που δεν διδάχθηκαν από την κρίση

Απάντηση στην παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, έδωσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος ανήρτησε το εξής:

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα. Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση, με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων, να είναι αδικαιολόγητα ψηλά. Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρωθυπουργός της στοχοπροσήλωσης, κι όχι της επικοινωνίας, με πραγματικές εθνικές επιτυχίες, κι όχι Πρέσπες, που όλοι λατρεύουν να μισούν, αντίθετα με κουρασμένους και καταληψίες.Ο κ Τσακαλώτος είναι συμπαθής, κι ακούω την κριτική του στον Μπλερ, αλλά η αντιπρόταση του κόμματός του, να το θυμόμαστε, εκλογές έρχονται, είναι ο Μαδούρο.
Θυμαμαι επακριβώς τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου να λένε επί διακυβένησης τους ότι θέλουμε δυνατές τράπεζες για να εισέλθουμε και να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Αυτό όμως οδήγησε τότε και σε ασυδοσία των τραπεζών και αναπόφευκτα σε φούσκες των ακινήτων κυρίως. Κατά τη γνωμη μου έχει δίκιο ο Τσακαλώτος. Δεν μπορεί να μην εχεις παρει χαμπαρι ως πρωθυπουργός τις φουσκες των τραπεζών και του χρηματιστηρίου αντίστοιχα