Γεννηματά για Θεοχαρόπουλο: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω νταραβέρια»

Γεννηματά για Θεοχαρόπουλο: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω νταραβέρια» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
0

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά ενάντια στους ισχυρισμούς του μέχρι πρότινος συμμάχου της Θανάση Θεοχαρόπουλου. 

Τη φράση «εγώ δεν είμαι Τσίπρας» χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά όταν κλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ να απαντήσει στον ισχυρισμό του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι του πρότεινε να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να τεθεί επικεφαλής ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Εγώ δεν κάνω νταραβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με άλλο κόμμα, λέγοντας ότι «θα φανεί ενόψει των εκλογών».

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, η ίδια προχώρησε στην διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, γιατί την ώρα της ψηφοφορίας η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί την γνώμη της πλειοψηφίας και στη σημερινή πολιτική συγκυρία «η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης».

«Η μειοψηφία πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα» προσέθεσε. Χαρακτήρισε παρδαλή τη κυβερνητική πλειοψηφία και γι' αυτό, όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση αναζητάει στηρίγματα στ΄ άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός, δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα.

Για το έκτακτο συνέδριο, εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα.

«Η ευθύνη μου είναι, ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα», πρόσθεσε. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν, είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Τέλος, αναφερόμενη στο συλλαλητήριο, είπε ότι είναι απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου - Θανάση Θεοχαρόπουλου 

Την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Έλλη Στάη.

Όπως είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο, ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM