Με μία σκληρή ανάρτηση στο Facebook οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς προανήγγειλαν την αποχώρησή τους από Το Ποτάμι. 

 

Οι δύο βουλευτές αναμένεται να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών σε αντίθεση με τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της. 

 

Στην ανάρτηση οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων ως «περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη» τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Παράλληλα κάνουν σαφές πως η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ τους βρίσκει εντελώς απέναντι. 

 

«Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με Το Ποτάμι», υπογραμμίζουν στην κατακλείδα της ανάρτησης. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση. 

 

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η "προοδευτική" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

 

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

 

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

 

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»