Γνωστές ελληνικές οικογένειες και μια offshore πρώην υπουργού στη λίστα

Γνωστές ελληνικές οικογένειες και μια offshore πρώην υπουργού στη λίστα Facebook Twitter
1

1.991 λογαριασμούς, με κίνηση από το 1997 έως το 2007 και  περίπου 3.000 σελίδες, περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Το σάιτ της εφημερίδας αναφέρει ότι από το σύνολο των λογαριασμών που παραδόθηκαν από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο των Οικονομικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περίπου 350 λογαριασμοί ανήκουν σε γνωστές ελληνικές οικογένειες, που έχουν σχέσεις με την Ελβετία, εφοπλιστών και εταιρειών τους (offshore). Άλλοι τόσοι είναι περίπου οι λογαριασμοί Ελλήνων φοιτητών της περιόδου.
 
Επικαλείται επίσης το σάιτ, αποκλειστικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι στη λίστα βρίσκεται και μια offshore που έχει σχέση με πρώην υπουργό.

Στο τέλος σημειώνεται ότι το προσδοκώμενο μέγιστο όφελος από την επιβολή φόρων, δεν θα ήταν πάνω από 30 εκ. ευρώ, κάτι που κάνει το Πρώτο Θέμα να αναρωτηθεί αν είναι άνθρακες ο θησαυρός ή έγινε άνθρακας η πραγματική λίστα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM