«Πόλεμος» δηλώσεων Μπακογιάννη - Καμμένου για τα Ίμια

«Πόλεμος» δηλώσεων Μπακογιάννη - Καμμένου για τα Ίμια Facebook Twitter
0

Πόλεμο δηλώσεων έχει πυροδοτήσει το σχόλιο του Κώστα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha για την κίνηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να πετάξει στεφάνι στα Ίμια από το ελικόπτερο. 

Ειδικότερα, ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, σχολίασε αρχικά: «Εμένα, αυτό που με χαλάει πάρα πολύ με όλη αυτή την ιστορία είναι οι διάφοροι τύποι που πουλάνε πατριωτισμό, και καλά, λες και είναι πιο πατριώτες απ' όλους εμάς και παίζουν πολιτικά παιχνίδια». Και στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος κατονομάζοντας σχετικά τον Πάνο Καμμένο. «Εντάξει, θα σκάσω αν δεν το πω. Δηλαδή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας, άσχετα ποιος είναι, είναι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας, και πάει να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα, στα Ίμια. Και μετά βγάζει φωτογραφίες και το πουλάει "πω πω κοιτάξτε με, εγώ το 'κανα". Ρε μεγάλε, αν αυτά που λες τα εννοείς, πήγαινε προσγειώσου στο νησί κατέθεσε στεφάνι» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Μετά τις δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη, το υπουργείο Άμυνας απάντησε με σχετική ανακοίνωση, κάνοντας αναφορά και στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επίσης είχε διαφωνήσει με την κίνηση του υπουργού Άμυνας να πετάξει πάνω από τα Ίμια για να πετάξει το στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών. 

Ολόκληρη η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Περιφερειάρχη ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στο ακριβές σημείο θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Κατά τα άλλα, μπορεί να συνεννοηθεί με τη μητέρα του, που είχε αντίθετη άποψη για την απόδοση τιμών στο σημείο που θυσιάστηκαν οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, που επιμένει για την περικοπή 350 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βαρύνεται ως Υπουργός Εξωτερικών για την αντιμετώπιση της υπόθεσης δολοφονίας του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη».

Μπακογιάννης: Ευχαριστώ τον κ. Καμμένο που με τιμά με επίσημη απάντηση του ΥΕΘΑ, έστω κι αν συνοψίζεται στη φράση «....της μάνας σου»

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, ο Κ. Μπακογιάννης επανήλθε στο ζήτημα, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook αυτή τη φορά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καμμένο που μου με τιμά με επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, έστω και αν αυτή συνοψίζεται στη φράση "....της μάνας σου" και δεν στέκεται στην ουσία. Είμαι σίγουρος ότι με αυτόν τον Υπουργό (και τις στολές του), τα σύνορα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ασφαλή. Το ίδιο εύχομαι και για τα σύνορα της χώρας. Άλλωστε εγώ, το μόνο που του ζήτησα, ήταν να..."προσγειωθεί"!», γράφει στην ανάρτησή του. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM