Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στον εισηγητή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, κατά τη συζήτηση δύο τροπολογιών που αλλάζουν διατάξεις του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. 

 

«Σταματήστε τις απόπειρες πραξικοπήματος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας: «Κύριε Παππά είστε ένα τεράστιο πρόβλημα για την Δημοκρατία, όχι ως πρόσωπο αλλά λόγω της κάλυψης που σας παρέχει ο πρωθυπουργός, λόγω της ταύτισης του πρωθυπουργού μαζί σας. Είσαστε ένα πρόβλημα της Δημοκρατίας. Είναι στη φύσης σας να εξαπατάτε».

 

 

«Είναι άτοπο να προτείνετε αναστολή του άρθρου αφού κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ. Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμη φορά να καταστρατηγήσει την απόφαση του ΣτΕ», είπε και πρόσθεσε ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση του νόμου, «και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση». «Εμείς θα είμαστε ανένδοτοι στην υπεράσπιση της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Το ΕΣΡ το καταργήσατε εσείς. Από αυτό το βήμα επί κυβέρνησης Σαμαρά, σας είχα κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις να συμπράξετε στη συγκρότηση του ΕΣΡ και δεν το πράξατε», είπε και πρόσθεσε ότι το τίμημα που κατέβαλε η DIGEA ήταν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το Δημόσιο κέρδισε 350 εκατομμύρια ευρώ από την αποδέσμευση του φάσματος. Είπε επίσης ότι οι απώλειες από την εφαρμογή του Ν. 4339/2015 θα είναι πολύ μεγάλες. Προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση να μη διανοηθεί την αλλαγή της Διάσκεψης των Προέδρων για να δώσει τη λύση που επιθυμεί.

 

Οι δηλώσεις του Σ. Κεδίκογλου προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. «Κύριε Κεδίκογλου, θα περίμενα από εσάς μια απολογία για το γεγονός ότι, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση και στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, δεν εισπράξατε τίποτα. Όχι να μας κάνετε εδώ πέρα μάθημα και να μας κουνάτε το δάχτυλο. Εμείς έχουμε εισπράξει 60 εκατομμύρια από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφήμισης. Ψηφισμένους φόρους. Έτοιμες αποφάσεις βρήκα στο γραφείο μου». Το πρόβλημα στη Δημοκρατία ήταν το "μαύρο" στην ΕΡΤ και όχι ότι εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να τηρήσουμε το Σύνταγμα και να βρούμε λύσεις συμβατές με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Νίκος Παππάς.

 

 

«Κύριε Παππά, στη θητεία μου είχαμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Ζητήστε συγνώμη τώρα. Δεν είχατε εισπράξει τίποτα», επέμεινε ο Νίκος Παππάς. «Απαντήστε αυτά που σας λέμε. Πετάτε λάσπη για να μην απαντήσετε στις κατηγορίες. Και τα λεφτά εισπράττονταν κανονικά και κ. Παππά, χωρίς να θέλουμε να συγκρίνουμε, ο νόμος για την ΕΡΤ κρίθηκε συνταγματικός. Ο νόμος ο δικός σας κρίθηκε αντισυνταγματικός», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Η παρέμβαση του Ν. Παππά προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, δημιουργώντας μεγάλη ένταση στη Βουλή.

 

Η Ολομέλεια της Βουλής συζητά σήμερα τις δύο τροπολογίες του υπουργού Επικρατείας με τις οποίες αλλάζουν διατάξεις του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τη μία τροπολογία επιστρέφουν οι αρμοδιότητες για τη διαγωνιστική διαδικασία στο ΕΣΡ και με τη δεύτερη απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr