Το προσπαθούσε μισό αιώνα, αλλά μόλις τώρα ο Sir David Attenborough κατάφερε να πάρει το ok για να κινηματογραφήσει ένα από τα πιο σπάνια ζωικά είδη του πλανήτη. Ο 93χρονος Βρετανός φυσιοδίφης, που έχει εμφυσήσει σε εκατομμύρια τηλεθεατές την αγάπη για η φύση, με την  εκφραστική, σαν παραμύθι αφήγησή του, εξέφρασε δημοσίως τη χαρά του για τη διασφάλιση λήψεων ενός σπάνιου είδους πιθήκου, το οποίο ζει στην Κίνα - δεκαετίες μετά το αίτημά του!

 

Πρόκειται για ένα είδος πιθήκων του χιονιού που απειλούνται με εξαφάνιση και απαντώνται στα δάση της Δυτικής Κίνας.  Το χρυσό τους τρίχωμα και το γαλαζωπό πρόσωπό τους κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την περίπτωσή τους. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το σύνολο των υπαρχόντων πιθήκων, κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 χιλιάδων.

 

Σπανιότατο είδος πιθήκου των χιονιών εμφανίζεται στη νέα σειρά του BBC με τον Ατένμπορο
Το ντοκιμαντέρ εστιάζει ιδιαιτέρως στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

 

Το πολύτιμο υλικό θα συμπεριλαμβάνεται σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται την επόμενη εβδομάδα, με τίτλο Seven Worlds, One Planet. Κάθε επεισόδιο θα είναι γυρισμένο σε διαφορετική ήπειρο με υλικό που συλλέγεται επί σειρά ετών, από το Τμήμα Φυσικής Ιστορίας του BBC.