Πουλιά έχουν κατακλύσει πόλη στη Βόρεια Καρολίνα και κανένας δεν ξέρει γιατί

Πουλιά έχουν κατακλύσει πόλη στη Βόρεια Καρολίνα και κανένας δεν ξέρει γιατί Facebook Twitter
0

Μία πόλη στη Βόρεια Καρολίνα έχει κατακλυστεί από γερακίνες και ό,τι κι αν κάνουν οι ντόπιοι για να διώξουν τα πουλιά, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. 

Τα πτηνά επέλεξαν την πόλη Μπαν ως τόπο συγκέντρωσης τον τελευταίο χρόνο και μαζεύονται σε κάθε πιθανό σημείο, σύμφωνα με το The News & Observer. Μόνο κάποια στιγμή την περασμένη Τετάρτη υπήρχαν 28 πουλιά αυτού του είδους σε πάνω σε μια κεραία, ενώ άλλα 21 ήταν σε σχολείο, στην άλλη πλευρά του δρόμου. 

Η Άλι Λέτζετ, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι κάποια στιγμή μέτρησε 58 γερακίνες στην αυλή της: πάνω στη σκεπή, κατά μήκος του φράχτη και στην κορυφή του γκαράζ. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες κουρνιάζουν στην καμινάδα και ραμφίζουν τα τούβλα της, με αποτέλεσμα σταδιακά αυτά τα πέφτουν. 

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την προτίμηση που δείχνουν οι γερακίνες στην πόλη, ενώ διάφορες προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα για να διώξουν τα πτηνά δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σχολείο τοποθετήθηκε συσκευή που έκανε κρότους μέρα και νύχτα. Κάτι που είχε αποτέλεσμα για λίγο, αλλά τα πτηνά επέστρεψαν. Άλλη μια ιδέα που είχαν στο σχολείο ήταν να τοποθετήσουν ομοιώματα στην οροφή, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι γερακίνες να συγκεντρώνονται εκεί. Ούτε αυτό κράτησε τα πτηνά μακριά. Ο ομοσπονδιακός αλλά και ο πολιτειακός νόμος απαγορεύει τη θανάτωση αυτού του είδους, όπως τον τραυματισμό ή την παρενόχλησή του. 

Με πληροφορίες από AP

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδί κοιτάζει ενυδρείο.

Περιβάλλον / Στην Ελλάδα το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό ερευνητικό ενυδρείο στα Βαλκάνια

Θα φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ψάρια σε 700.000 λίτρα νερού. Ο χώρος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ θα γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ