Πουλιά έχουν κατακλύσει πόλη στη Βόρεια Καρολίνα και κανένας δεν ξέρει γιατί

Πουλιά έχουν κατακλύσει πόλη στη Βόρεια Καρολίνα και κανένας δεν ξέρει γιατί Facebook Twitter
0

Μία πόλη στη Βόρεια Καρολίνα έχει κατακλυστεί από γερακίνες και ό,τι κι αν κάνουν οι ντόπιοι για να διώξουν τα πουλιά, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. 

Τα πτηνά επέλεξαν την πόλη Μπαν ως τόπο συγκέντρωσης τον τελευταίο χρόνο και μαζεύονται σε κάθε πιθανό σημείο, σύμφωνα με το The News & Observer. Μόνο κάποια στιγμή την περασμένη Τετάρτη υπήρχαν 28 πουλιά αυτού του είδους σε πάνω σε μια κεραία, ενώ άλλα 21 ήταν σε σχολείο, στην άλλη πλευρά του δρόμου. 

Η Άλι Λέτζετ, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι κάποια στιγμή μέτρησε 58 γερακίνες στην αυλή της: πάνω στη σκεπή, κατά μήκος του φράχτη και στην κορυφή του γκαράζ. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες κουρνιάζουν στην καμινάδα και ραμφίζουν τα τούβλα της, με αποτέλεσμα σταδιακά αυτά τα πέφτουν. 

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την προτίμηση που δείχνουν οι γερακίνες στην πόλη, ενώ διάφορες προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα για να διώξουν τα πτηνά δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σχολείο τοποθετήθηκε συσκευή που έκανε κρότους μέρα και νύχτα. Κάτι που είχε αποτέλεσμα για λίγο, αλλά τα πτηνά επέστρεψαν. Άλλη μια ιδέα που είχαν στο σχολείο ήταν να τοποθετήσουν ομοιώματα στην οροφή, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι γερακίνες να συγκεντρώνονται εκεί. Ούτε αυτό κράτησε τα πτηνά μακριά. Ο ομοσπονδιακός αλλά και ο πολιτειακός νόμος απαγορεύει τη θανάτωση αυτού του είδους, όπως τον τραυματισμό ή την παρενόχλησή του. 

Με πληροφορίες από AP

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα στον κόσμο

Περιβάλλον / «Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα

Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη ζωντανά στις βραδινές ειδήσεις- Γιατί, όμως, κάνει καλύτερη τη ζωή μας
LIFO NEWSROOM
Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη διαπιστώνει ότι το παγωμένο πεδίο της Αλάσκας λιώνει με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Περιβάλλον / Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παγετώνες της Αλάσκας λιώνουν με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Η ταχύτητα της μείωσης του παγετώνα Τζούνο, μιας έκτασης 1.050 διασυνδεδεμένων παγετώνων, έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανακάλυψαν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος»: Δράση για τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Περιβάλλον / Μια δράση για να διασωθούν τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Οι κοραλλιγενείς οικότοποι που συναντώνται στις ελληνικές θάλασσες αποτελούν κάποια από τα πιο σύνθετα, βιοποικίλα και πιο παραγωγικά οικοσυστήματα της Μεσογείου, αλλά και τα πιο άγνωστα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ