Ν. Ζηλανδία: Το «πτηνό της χρονιάς» είναι μία νυχτερίδα και πολλοί εξοργίστηκαν

Ν. Ζηλανδία: Το «πτηνό της χρονιάς» είναι μία νυχτερίδα και πολλοί εξοργίστηκαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Forest and Bird, Ian Davidson
0

Ένα είδος νυχτερίδας αναδείχθηκε «πτηνό της χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία, εξέλιξη που εξόργισε αρκετούς, καθώς πρόκειται για θηλαστικό. 

Οι διοργανωτές της διαδικτυακής ψηφοφορίας- η περιβαλλοντική οργάνωση Forest and Bird- συμπεριέλαβαν τη νυχτερίδα pekapeka-tou-roa στον φετινό διαγωνισμό, προκειμένου να γίνει πιο γνωστό το είδος, καθώς απειλείται με εξαφάνιση. 

Όμως, αυτή η κίνηση εξόργισε πολλούς λάτρεις των πτηνών, που σε αναρτήσεις τους στο Twitter μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «απόλυτη φαρσοκωμωδία» και «κλεμμένη ψηφοφορία». 

Η οργάνωση επέμεινε ότι δεν συμπεριέλαβε το θηλαστικό στις υποψηφιότητες προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα των νυχτερίδων εν μέσω της πανδημίας. «Μία ψήφος στις νυχτερίδες είναι επίσης ψήφος για έλεγχο των θηρευτών, αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και κλιματική δράση για την προστασία των νυχτερίδων μας και των φτερωτών γειτόνων τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Λόρα Κέον. 

Η ψηφοφορία, που γίνεται κάθε χρόνο, θεωρείται ένας τρόπος ευαισθητοποίησης για τη βιοποικιλότητα της Νέας Ζηλανδίας και για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Η Forest and Bird αποφάσισε για πρώτη φορά να συμπεριλάβει ένα θηλαστικό, λέγοντας ότι η νυχτερίδα αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με τα πτηνά. 

Περισσότεροι από 56.700 ψήφισαν, από τους οποίους πάνω από 7.000 υποστήριξαν τη νυχτερίδα pekapeka-tou-roa και πάνω από 4.000 το kakapo, ένα παπαγάλο που δεν πετά, είδος που πήρε πέρυσι τον τίτλο. 

Με πληροφορίες από BBC 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ