Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Γιατί έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση- Μέσω Instagram

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Γιατί έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση- Μέσω Instagram Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για ενέργεια που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, έδωσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, με μια ανάρτηση στο Instagram. 

Εδώ και πολλά χρόνια ο Λεονάρντο ντι Κάπριο προωθεί περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ έχει δημιουργήσει και ένα ίδρυμα που έχει στόχο την εξεύρεση λύσεων για μια πιο αρμονική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. 

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τις καίριες περιοχές βιοποικιλότητας στους νόμους και τις πολιτικές της», έγραψε στο Instagram ο ηθοποιός, εξηγώντας πως οι περιοχές που χαρακτηρίζονται έτσι αποτελούν «τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη». 

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση που πρωτοστατεί αναδεικνύοντας τις καίριες περιοχές βιοποικιλότητας ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι την άνοιξη αναγνωρίστηκαν νομοθετικά οι περιοχές αυτές, με τον νόμο 5037/2023. 

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο- που είναι «αγγελιοφόρος» του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή- έχει αναφερθεί και παλιότερα στην Ελλάδα, μέσω social media, για ζήτημα που αφορούσε το περιβάλλον, αλλά τότε η ανάρτησή του ήταν για ένα αρνητικό θέμα. 

Ήταν το καλοκαίρι του 2019, όταν είχε αναρτήσει βίντεο από καθαρισμό του βυθού στην Άνδρο, όπου είχαν βρεθεί πλαστικές σακούλες, καπάκια τουαλέτας και συνολικά εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM