Ιαπωνία: O «βασιλιάς» του κόι εκτρέφει ψάρια εκατομμυρίων δολαρίων

Ιαπωνία: O «βασιλιάς» του κόι εκτρέφει ψάρια εκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Kentaro Sakai, στην Ιαπωνία, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκτροφείς του ασιατικού κυπρίνου, γνωστού και ως «κόι». 

Μόλις πέρυσι, διοχέτευσε στην αγορά ψάρια αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ασιατικοί κυπρίνοι αγοράζονται από εύπορους συλλέκτες για τα χρώματά τους, τα διακριτά μοτίβα τους και το γυαλιστερό τους δέρμα. Τα ψάρια χαρακτηρίζονται ως «ζωντανά κοσμήματα» και σύμφωνα με το ΒΒC ο Kentaro Sakai είναι ο άνθρωπος που ξέρει πως μπορεί να κάνει αυτά τα κοσμήματα να λάμψουν. 

Ο Kentaro Sakai άνοιξε το ιχθυοτροφείο του, που βρίσκεται στην Χιροσίμα, για να δείξει πως μεγαλώνουν αυτά τα ψάρια με την φροντίδα του.  

 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ