«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας»

«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας» Facebook Twitter
0

Στο παρακάτω βίντεο του AJ+ επιβεβαιώνεται ότι αρκετές φυλές που ζουν στην περιοχή του Αμαζονίου απειλούνται άμεσα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες. 

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 1.000 γυναίκες, οι οποίες ανήκουν σε περισσότερες από 100 φυλές, έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας με κεντρικό μήνυμα ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δέχεται επίθεση και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μποσονάρου φέρει σημαντική ευθύνη γι'αυτό. 

Εκτός αυτού, στο βίντεο αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αναφέρονται. Συγκεκριμένα, η αποψίλωση στον Αμαζόνιο έχει αγγίξει το 67% από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Ζαΐχ Μποσονάρου. "Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η πολιτική του Μποσονάρου είναι υπέρ της γενοκτονίας", λέει μία από τις γυναίκες που μάχονται προς υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής. 

Πηγή: AJ+

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM
Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Περιβάλλον / Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Μετά από 40 χρόνια, η μικροσκοπική αράχνη Aulonia albimana εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ - Η ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές επανεμφανίσεις εξαφανισμένων ειδών στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM