Βραδιά νυχτερίδων στο Αγγελοχώρι, τη Δευτέρα

Βραδιά νυχτερίδων στο Αγγελοχώρι, τη Δευτέρα Facebook Twitter
Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ
0

Σε μια βραδιά γνωριμίας με τις νυχτερίδες προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας και το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού «International Bat Nights» και το σημείο συνάντησης θα είναι έξω από το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, στο Αγγελοχώρι, τη Δευτέρα (22/8) στις 19:30. 

Οι «Διεθνείς βραδιές νυχτερίδων» πραγματοποιούνται από το 1997 σε περισσότερες από 30 χώρες και στόχος τους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για αυτά τα «παρεξηγημένα» αλλά τόσο χρήσιμα θηλαστικά, τα οποία στο σύνολο τους είναι προστατευόμενα στην Ευρώπη. 

Οι νυχτερίδες, ή χειρόπτερα, είναι ζώα εντομοφάγα που πετάνε σε μεγάλες αποστάσεις για να τραφούν. «Αν σκεφτούμε ότι μια μόνο νυχτερίδα μπορεί να καταναλώσει έως και 2.000 έντομα μέσα σε μια νύχτα, καταλαβαίνουμε τον ρόλο τους στον έλεγχο της εξάπλωσης επιδημιών και ασθενειών», επισημαίνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε σχετική ανακοίνωση. 

Βραδιά νυχτερίδων στο Αγγελοχώρι, τη Δευτέρα Facebook Twitter
Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ

Δεκαπέντε είδη νυχτερίδων έχουν καταγραφεί στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, εκ των οποίων τα έξι υπάρχουν και στην περιοχή του Αγγελοχωρίου. Οι σημαντικότερες αποικίες ή ολιγάριθμες ομάδες τους έχουν εντοπιστεί σε ανθρώπινα κτίσματα, μεταξύ άλλων σε παλιά εγκαταλελειμμένα πολυβολεία, κτίρια και γέφυρες. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις για την προστατευόμενη περιοχή, για τις νυχτερίδες που φιλοξενεί και τις μεθόδους ηχοεντοπισμού τους, αλλά και αφήγηση παραμυθιού, με τη συμμετοχή ερευνητών που αυτή την περίοδο εκπονούν μελέτη καταγραφής των πληθυσμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ