Βίντεο: Φιόνα, o ιπποπόταμος με ένα ιδιαίτερο «χόμπι» κάθε φορά που βρέχει

Βίντεο: Φιόνα, ένας ιπποπόταμος με ένα ιδιαίτερο «χόμπι» κάθε φορά που βρέχει Facebook Twitter
0

Η βροχή όχι μόνο δεν χαλάει τη διάθεση της Φιόνα, αλλά φαίνεται πως αυτός ο ιπποπόταμος στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι διασκεδάζει ιδιαίτερα με τις σταγόνες του νερού.

 

Κάθε φορά που βρέχει η Φιόνα ανοίγει το στόμα της και προσπαθεί να πιάσει τις σταγόνες του νερού. «Είναι κάτι πολύ χαριτωμένο, πολύ αστείο, για το οποίο δεν έχουμε καμία εξήγηση», δήλωσε στο BBC η Άντζελα Χάτκι, από τον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

 

«Είναι τόσο αστείο να τη βλέπεις με το μεγάλο στόμα της ανοιχτό, να πιάνει τις σταγόνες της βροχής με τη γλώσσα της», συμπλήρωσε.

 

Η μητέρα της Φιόνα, η Μπίμπι, δεν έχει το ίδιο «χόμπι», πρόσθεσε η Χάτκι. «Δεν έχουμε δει κάποιο βίντεο με άλλο ιπποπόταμο να το κάνει αυτό, οπότε δεν ξέρω αν είναι κάτι μοναδικό, αλλά δεν θα μας εξέπληττε αν ήταν», δήλωσε.

 

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι καταβρέχουν συχνά τους ιπποπόταμους με λάστιχο. «Η Φιόνα και η Μπίμπι λατρεύουν αυτό το “μασάζ γλώσσας” με το λάστιχο. Κάτι με το νερό στο στόμα τους πρέπει να τους προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση, αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε γιατί η Μπίμπι δεν το κάνει αυτό με τη βροχή, ενώ η Φιόνα κάθε φορά που βρέχει σηκώνει το κεφάλι της προς τον ουρανό και “πιάνει” τις σταγόνες», συμπλήρωσε.

 

Αυτό το «χόμπι» της Φιόνα είναι από τις στιγμές που λατρεύουν και οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. Εξάλλου, ο ιπποπόταμος φαίνεται πως λατρεύει τις κάμερες. «Σίγουρα είναι το πιο δημοφιλές ζώο εδώ. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της συγκεντρώνουν πολύ περισσότερα likes από ό,τι εκείνα των άλλων ζώων, κάτι που αποδίδουμε στην παιχνιδιάρικη προσωπικότητά της», κατέληξε η Άντζελα Χάτκι.

 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Περιβάλλον / «SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Οι συγκρούσεις με τα πλοία είναι η κυρίαρχη απειλή αφανισμού των φυσητήρων που βρίσκουν καταφύγιο στις ελληνικές θάλασσες. Λύση για την προστασία των φυσητήρων θα δώσει μια καινοτόμο εφαρμογή, το «SAvE Whales». Πότε και πως θα αξιοποιηθεί.
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια, το τάισμα ενός προστατευόμενου είδους με τροφές που δεν αποτελούν την φυσιολογική του διατροφή, αποτελεί όχληση και απαγορεύεται από τον νόμο»
NEWSROOM
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM