Κάμερα «συλλαμβάνει» σπάνιο ρινόκερο της Ιάβας να απολαμβάνει το λασπόλουτρό του

Κάμερα «συλλαμβάνει» σπάνιο ρινόκερο της Ιάβας να απολαμβάνει το λασπόλουτρό του Facebook Twitter
Ιάβα: Κάμερα «συλλαμβάνει» σπάνιο ρινόκερο να απολαμβάνει το λασπόλουτρό του
0

Μία κάμερα απαθανάτισε έναν σπάνιο ρινόκερο της Ιάβας να απολαμβάνει χαρούμενος το λασπόλουτρό του.

Ο ρινόκερος της Ιάβας απειλείται με εξαφάνιση και πλέον υπάρχουν μόλις 72 στην άγρια φύση.

Το βίντεο με τον ρινόκερο δημοσιεύτηκε στο Twitter από την υπουργό περιβάλλοντος της Ινδονησίας, Siti Nurbaya Bakar, και προσφέρει μια σπάνια εικόνα από τη ζωή ενός από τα μεγαλύτερα χερσαία θηλαστικά στον κόσμο.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από μια κρυφή κάμερα στο εθνικό πάρκο του Ujung Kulon, έχει κερδίσει τους χρήστες των social media και έχει ήδη μοιραστεί περισσότερες από 12.000 φορές.

Στις εικόνες φαίνεται ένας αρσενικός ρινόκερος, που υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά τα 7 χρόνια ζωής, να απολαμβάνει το λασπόλουτρό του στην βάση ενός καταρράκτη.

H υπουργός είπε ότι ένα λουτρό με λάσπη βοηθά τον ρινόκερο να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα του από παράσιτα και έντομα.

Οι ρινόκεροι της Ιάβας κάποτε ζούσαν σε όλη τη βορειοανατολική Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο απειλούμενων από τα πέντε είδη ρινόκερων.

Υπάρχουν μόνο 72 ρινόκεροι της Ιάβας στην άγρια φύση, 39 αρσενικοί και 33 θηλυκοί, σύμφωνα με την Bakar.

«Ας συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αγαπάμε τον ρινόκερο», έγραψε η Bakar στην ανάρτησή της στο Twitter.

«Η φροντίδα και η αγάπη για αυτούς είναι το ίδιο με την φροντίδα και την αγάπη για την Ινδονησία».

Οι συντηρητές και ερευνητές από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων στην Ινδονησία και της Δασικής Άγριας Ζωής δήλωσαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης του Εθνικού Πάρκου Ujung Kulon και να εντείνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη ενός δεύτερου οικοτόπου για τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Σημειώνεται δε, πως ο πληθυσμός των φυτοφάγων θηλαστικών μειώθηκε κυρίως λόγω της παράνομης λαθροθηρίας και της υπερβολικής ζήτησης για του κέρατο του ρινόκερου που πωλούνται σε υψηλές τιμές στη μαύρη αγορά.

Με πληροφορίες του Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM