Απεργία την Πρωτομαγιά

Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ

Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter
0
Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter

Το Youtube αποφάσισε να γιορτάσει μερικές από τις διασημότερες γυναικείες προσωπικότητες όλων των εποχών σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που σκοπό έχει να δώσει δύναμη και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές θηλυκών youtubers και όχι μόνο.

"Αυτές είναι επτά γυναίκες που πάλεψαν για να ακουστεί η φωνή τους όπως τις ενσαρκώνουν επτά γυναίκες που βρήκαν τη δική τους φωνή μέσω του Youtube" ξεκινά το βίντεο "100 Years of Incredible Women" που κυκλοφόρησε χθες και παρουσιάζει youtubers να αποτίνουν φόρο τιμής σε ισάριθμες γυναίκες- είδωλα.

Katharine Hepburn, Madam C.J. Walker, Amelia Earhart, PAGU (Ratricia Rehder Galvao), Frida Kahlo, Marilyn Monroe και Yoko Ono "ξαναζωντανεύουν" δια χειρός Anna Akana, GloZell, Alexys Fleming, Jout Jout, Nilam, Em Ford και Kumamiki αντίστοιχα για να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν, να γίνουν (ακόμη περισσότερο) γνωστές στο ευρύ κοινό, να γίνουν σημείο αναφοράς και να δώσουν δύναμη σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter

Το συγκεκριμένο project πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο. "Το Youtube ήταν πάντοτε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούσαν να εκφραστούν και να μιλήσουν για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Youtube Spaces και της συνεργασίας μας με το UN, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τις φωνές των γυναικών στο Youtube και σε όλο τον κόσμο" αναφέρει η Susan Wojcicki, διευθύνων σύμβουλος του Youtube.

Ο Μάρτιος είναι και επίσημα ο μήνας των γυναικών, γι' αυτό και η πρεμιέρα όλου αυτού αποφασίστηκε να γίνει τώρα. Το "100 Years of Incredible Women" φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντές μας σχετικά με τις γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, εμβαθύνοντας στις ζωές τους κι ενημερώνοντας σχετικά με τη δράση τους, την προσωπικότητά τους και το ρόλο που έπαιξαν η κάθε μια στην εποχή της.

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM