Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει»

Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει» Facebook Twitter
Εκτός από κατηγορίες για μαστροπεία και διακίνηση ανήλικων κοριτσιών, η Μάξγουελ κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε ενεργά στη σεξουαλική τους κακοποίηση μαζί με τον τζέφρι Έπσταϊν. EPA/RICK BAJORNAS
0

Η κατηγορούμενη για κακοποίηση ανηλίκων Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, ξυπνάει με φακό κάθε 15 λεπτά στο κελί της για να βεβαιωθούν πως δεν αυτοκτόνησε όπως εκείνος.

Σύμφωνα με επιστολή των δικηγόρων της, η Μάξγουελ υποβάλλεται επίσης σε πιο άσχημες συνθήκες από μακράν πιο επικίνδυνους συγκρατούμενούς της σε άλλη πτέρυγα, που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία και φόνο.

Η επιστολή έρχεται σε απάντηση νέας εισαγγελικής κατάθεσης που πληροφορεί το δικαστήριο ότι η Μάξγουελ φοβήθηκε ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό μετά την πιθανή έκθεση σε μολυσμένο υπάλληλο της φυλακής και τέθηκε σε καραντίνα. 

Το κυβερνητικό έγγραφο, που αναφέρει ότι η Μάξγουελ διαγνώστηκε αρνητική στον ιό, σημειώνει ότι έλαβε πιο ευνοϊκή μεταχείριση από άλλους κρατουμένους. 

Ο δικηγόρος της ωστόσο απαντά πως συνέβη το ακριβώς αντίθετο, απαριθμώντας μια μακρά λίστα παραπόνων σχετικά με τις συνθήκες κράτησής της. 

Όπως λέει ο Μπόμπι Στέρνχαϊμ, η Μάξγουελ αναγκάστηκε να υποστεί δυο ρινικές μπατονέτες υπό την απειλή καραντίνας 21 ημερών αν αρνείτο και ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα. 

«Διατάχθηκε να βγάλει την μάσκα προστασίας της ενάντια στον κορωνοϊό για στοματικό έλεγχο, διακινδυνεύοντας ακόμη περισσότερο την έκθεση στον ιό», σημείωσε. 

Η Μάξγουελ τέθηκε επίσης αρχικά σε καραντίνα χωρίς σαπούνι και οδοντόβουρτσα και το ιατρικό προσωπικό σταμάτησε τον καθημερινό έλεγχο από τότε που μπήκε στην απομόνωση, προστίθεται στην επιστολή. 

Αν και το προσωπικό δεν πρέπει να εισέρχεται στο κελί της Μάξγουελ στη διάρκεια της καραντίνας, ένας άγνωστος άντρας μπήκε για να την τραβήξει φωτογραφίες και ένας φρουρός για να διεξάγει έρευνα, λέει ο δικηγόρος της.

Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει» Facebook Twitter
Το Metropolitan Detention Center όπου κρατείται η Ghislaine Maxwell. EPA/Peter Foley

Ο Μπόμπι Στέρνχαϊμ αναφέρει ωστόσο πως η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη πριν την καραντίνα. 

«Έχει περάσει ολόκληρη την προδικαστική κράτηση σε απομόνωση υπό τους πιο αυστηρούς κανόνες και ελέγχεται εκτενώς και αδιάκριτα και παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο», σημειώνει. 

Εκτός από κάμερα στο κελί της, μια άλλη συσκευή καταγράφει κάθε της κίνηση όταν φεύγει ακόμη και στη διάρκεια αυτοπροσώπως νομικών επισκέψεων, σύμφωνα με την επιστολή. 

«Και παρά την non stop παρακολούθηση μέσω κάμερας στο κελί της, ο ύπνος της διακόπτεται κάθε 15 λεπτά οπότε την ξυπνάνε με ένα φακό για να βεβαιωθούν πως αναπνέει», λέει ο δικηγόρος της. 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ κρατείται χωρίς εγγύηση εν αναμονή της δίκης της καθώς κατηγορείται πως προετοίμαζε ανήλικα κορίτσια για την μετέπειτά σεξουαλική τους κακοποίηση από εκείνη και τον Τζέφρι Έπσταϊν. 

Με πληροφορίες από New York Post

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο Νικολά Γκεσκιέρ έστησε μια επίδειξη Louis Vuitton πάνω στην πιο γοητευτική αντίφαση της πόλης: την παλιά αριστοκρατική λάμψη της Frick Collection και την ενέργεια του Κιθ Χάρινγκ, του καλλιτέχνη που έκανε το μετρό, τον δρόμο και την queer μνήμη μέρος της ποπ ιστορίας.
THE LIFO TEAM
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πολιτισμός / Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά

Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
THE LIFO TEAM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν επιτέθηκε σε Τραμπ και Ellison λίγο πριν το τέλος του Late Show

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν επιτέθηκε σε Τραμπ και Ellison λίγο πριν το τέλος του Late Show

Στο προτελευταίο επεισόδιο του The Late Show, ο Μπρους Σπρίνγκστιν στήριξε ανοιχτά τον Στίβεν Κόλμπερτ, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν αντέχει το αστείο» και στόχευσε τους Larry και David Ellison, λίγο πριν το οριστικό φινάλε της εκπομπής.
THE LIFO TEAM
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αποχώρησε και ο Ματ Ντέιμον ετοιμάζεται για τη νέα ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ματ Ντέιμον μπαίνει στη νέα ταινία των δημιουργών του Everything Everywhere All at Once μετά την αποχώρηση του Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά τον οσκαρικό θρίαμβο του Everything Everywhere All at Once, οι Daniels ετοιμάζουν τη νέα τους ταινία στη Universal και το πρότζεκτ έχει ήδη την πρώτη του ανατροπή: ο Ράιαν Γκόσλινγκ αποχώρησε, ενώ ο Ματ Ντέιμον βρίσκεται πλέον σε συζητήσεις για έναν από τους βασικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Πολιτισμός / Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους Jim Queen έκανε πρεμιέρα στις μεταμεσονύχτιες προβολές των Καννών, με τον François Sagat, εμβληματική μορφή του gay πορνό, να δανείζει τη φωνή του σε έναν από τους ήρωες.
THE LIFO TEAM
Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Πολιτισμός / Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Σε νέο cover story του Dazed MENA, η Myriam Boulos μιλά για τις εικόνες που έκανε για τον Harry Styles, τη Βηρυτό, τη μόδα ως αυτοπροσδιορισμό και την επιθυμία ως μορφή αντίστασης.
THE LIFO TEAM
Ο άνθρωπος που σχεδίαζε για εκατομμύρια τώρα προσπαθεί να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Πολιτισμός / Eugene Whang: Ο άνθρωπος πίσω από το iPhone και τα AirPods προσπαθεί τώρα να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Ο Eugene Whang πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα design της Apple. Σε νέα του συνέντευξη, μιλά για τη ζωή μετά τα iPhone και τα AirPods, το σπίτι του με τον συζυγό του John Pawson και τον χρόνο ως την απόλυτη πολυτέλεια.
THE LIFO TEAM
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Πολιτισμός / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Μέσα από σημαντικά ευρήματα και σπάνια εκθέματα, η έκθεση «Η Πύλος του Νέστορα. Ένα μυκηναϊκό βασίλειο αποκαλύπτεται» γνωρίζει στο κοινό τον κόσμο της μυκηναϊκής Μεσσηνίας και την εξέλιξη του βασιλείου που είχε κέντρο το Ανάκτορο στον Άνω Εγκλιανό.
THE LIFO TEAM
Ο Joe Bloom έβαλε ένα κόκκινο τηλέφωνο σε μια γέφυρα και έκανε το internet να ακούσει ιστορίες

Πολιτισμός / Ο Joe Bloom έβαλε ένα κόκκινο τηλέφωνο σε μια γέφυρα και έκανε το internet να ακούσει ιστορίες

Το A View from a Bridge του Joe Bloom ξεκίνησε το 2024 με ένα κόκκινο τηλέφωνο, μια γέφυρα και ανθρώπους που μιλούν από απόσταση. Σε νέα του συνέντευξη ο δημιουργός του εξηγεί πώς ένα απλό format έγινε αντίδοτο στη γρήγορη αφήγηση των social media.
THE LIFO TEAM