Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει»

Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει» Facebook Twitter
Εκτός από κατηγορίες για μαστροπεία και διακίνηση ανήλικων κοριτσιών, η Μάξγουελ κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε ενεργά στη σεξουαλική τους κακοποίηση μαζί με τον τζέφρι Έπσταϊν. EPA/RICK BAJORNAS
0

Η κατηγορούμενη για κακοποίηση ανηλίκων Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, ξυπνάει με φακό κάθε 15 λεπτά στο κελί της για να βεβαιωθούν πως δεν αυτοκτόνησε όπως εκείνος.

Σύμφωνα με επιστολή των δικηγόρων της, η Μάξγουελ υποβάλλεται επίσης σε πιο άσχημες συνθήκες από μακράν πιο επικίνδυνους συγκρατούμενούς της σε άλλη πτέρυγα, που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία και φόνο.

Η επιστολή έρχεται σε απάντηση νέας εισαγγελικής κατάθεσης που πληροφορεί το δικαστήριο ότι η Μάξγουελ φοβήθηκε ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό μετά την πιθανή έκθεση σε μολυσμένο υπάλληλο της φυλακής και τέθηκε σε καραντίνα. 

Το κυβερνητικό έγγραφο, που αναφέρει ότι η Μάξγουελ διαγνώστηκε αρνητική στον ιό, σημειώνει ότι έλαβε πιο ευνοϊκή μεταχείριση από άλλους κρατουμένους. 

Ο δικηγόρος της ωστόσο απαντά πως συνέβη το ακριβώς αντίθετο, απαριθμώντας μια μακρά λίστα παραπόνων σχετικά με τις συνθήκες κράτησής της. 

Όπως λέει ο Μπόμπι Στέρνχαϊμ, η Μάξγουελ αναγκάστηκε να υποστεί δυο ρινικές μπατονέτες υπό την απειλή καραντίνας 21 ημερών αν αρνείτο και ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα. 

«Διατάχθηκε να βγάλει την μάσκα προστασίας της ενάντια στον κορωνοϊό για στοματικό έλεγχο, διακινδυνεύοντας ακόμη περισσότερο την έκθεση στον ιό», σημείωσε. 

Η Μάξγουελ τέθηκε επίσης αρχικά σε καραντίνα χωρίς σαπούνι και οδοντόβουρτσα και το ιατρικό προσωπικό σταμάτησε τον καθημερινό έλεγχο από τότε που μπήκε στην απομόνωση, προστίθεται στην επιστολή. 

Αν και το προσωπικό δεν πρέπει να εισέρχεται στο κελί της Μάξγουελ στη διάρκεια της καραντίνας, ένας άγνωστος άντρας μπήκε για να την τραβήξει φωτογραφίες και ένας φρουρός για να διεξάγει έρευνα, λέει ο δικηγόρος της.

Υπόθεση Έπσταϊν: «Στο κελί ξυπνούν την Γκισλέιν Μάξγουελ ανά 15' για να μην αυτοκτονήσει» Facebook Twitter
Το Metropolitan Detention Center όπου κρατείται η Ghislaine Maxwell. EPA/Peter Foley

Ο Μπόμπι Στέρνχαϊμ αναφέρει ωστόσο πως η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη πριν την καραντίνα. 

«Έχει περάσει ολόκληρη την προδικαστική κράτηση σε απομόνωση υπό τους πιο αυστηρούς κανόνες και ελέγχεται εκτενώς και αδιάκριτα και παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο», σημειώνει. 

Εκτός από κάμερα στο κελί της, μια άλλη συσκευή καταγράφει κάθε της κίνηση όταν φεύγει ακόμη και στη διάρκεια αυτοπροσώπως νομικών επισκέψεων, σύμφωνα με την επιστολή. 

«Και παρά την non stop παρακολούθηση μέσω κάμερας στο κελί της, ο ύπνος της διακόπτεται κάθε 15 λεπτά οπότε την ξυπνάνε με ένα φακό για να βεβαιωθούν πως αναπνέει», λέει ο δικηγόρος της. 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ κρατείται χωρίς εγγύηση εν αναμονή της δίκης της καθώς κατηγορείται πως προετοίμαζε ανήλικα κορίτσια για την μετέπειτά σεξουαλική τους κακοποίηση από εκείνη και τον Τζέφρι Έπσταϊν. 

Με πληροφορίες από New York Post

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM
Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM