Μπορεί η Γαλλία να φημίζεται για τη βιομηχανία μόδας, αλλά οι Γάλλοι είναι από τους άνδρες που ντύνονται πιο βαρετά από όλους στον κόσμο, σύμφωνα με έναν «γκουρού» του στιλ στη χώρα.

 

Το γαλλικό στιλ είναι κάτι που ανήκει στο μακρινό παρελθόν, τουλάχιστον για τους άνδρες, σύμφωνα με τον Γκοτιέ Μπορσαρελό, εκδότη του περιοδικού L'Étiquette.

 

«Στους Γάλλους δεν αρέσει να ξεχωρίζουν στο πλήθος. Σε σύγκριση με τους Αμερικανούς και τους Κορεάτες, που λατρεύουν τις τάσεις της μόδας, ουσιαστικά είμαστε προτεστάντες σε ό,τι αφορά το ντύσιμο», είπε ο Μπορσαρελό στη Le Figaro.

 

Παρότι πρόκειται για χώρα που έχει παρουσιάσει σχεδιαστές όπως ο Υβ Σεν Λοράν και ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, οι άνδρες της Γαλλίας αποφεύγουν τους νεωτερισμούς, επειδή φοβούνται ότι θα υποπέσουν σε κάποιο ατόπημα σε ό,τι αφορά τη μόδα, δήλωσε ο Μπορσαρελό.

 

Από την άλλη η Le Figaro υποστηρίζει ότι ο γαλλικός ενδυματολογικός συντηρητισμός επιδεινώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης, που έκανε περισσότερους άνδρες από ποτέ να στραφούν ξανά στα παραδοσιακά γκρι ή καφέ σακάκια τους και τα μπλε ή λευκά πουκάμισά τους.

Με πληροφορίες από Times

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr