Jesse James Keitel: το πρώτο nonbinary άτομο που πρωταγωνιστεί σε σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης

Jesse James Keitel: το πρώτο nonbinary άτομο που πρωταγωνιστεί σε σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης Facebook Twitter
Φωτο: Instagram / @jessejameskeitel
0

Η Jesse James Keitel είναι το πρώτο nonbinary άτομο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αμερικανική τηλεοπτική σειρά. 

Η ηθοποιός, συγγραφέας και καλλιτέχνις (αυτοπροσδιορίζεται με τις αντωνυμίες she/they) ανοίγει τον δρόμο για την ορατότητα των μη δυικών ατόμων στην αμερικανική τηλεόραση, και μάλιστα στο primetime, καθώς θα πρωταγωνιστήσει στη νέα αστυνομική σειρά του ABC με τίτλο «Big Sky».

Έχει προηγηθεί, λίγο καιρό πριν, η ανακοίνωση ότι η ηθοποιός Shakina Nayfack θα είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα συμμετάσχει επίσης σε σειρά που θα προβάλλεται σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, συγκεκριμένα στην κωμωδία «Connecting».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Keitel θα υποδύεται μια genderqueer μουσικό και σεξεργάτρια στο «Big Sky».

Δημιουργός της σειράς, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του C. J. Box's «The Highway» (2013), είναι ο David E. Kelley του «Big Little Lies». Το σενάριο ακολουθεί τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ Cassie Dewell (Kylie Bunbury) και Cody Hoyt (Ryan Phillippe), καθώς συμπράττουν με την πρώην σύζυγο του Hoyt και πρώην αστυνομικό, την Jenny Hoyt (Katheryn Winnick), για να εντοπίσουν έναν δολοφόνο και απαγωγέα στη Μοντάνα.

Η Keitel έχει προηγουμένως εμφανιστεί στο «Alex Strangelove» του Netflix και στο «Younger» του TV Land. Η ηθοποιός ανάρτησε μια φωτογραφία με τον χαρακτήρα που υποδύεται στο Instagram. «Γνωρίστε την Jerrie Kennedy. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων. Ευχαριστώ».

Σύμφωνα με το Advocate, οι συμπρωταγωνιστές της την εκθείασαν στην πρεμιέρα της σειράς, πριν από λίγες μέρες:

«Πρώτα απ΄όλα είναι υπέροχη. Αλλά πέρα από αυτό, εκπροσωπεί τα μη δυικά ως προς το φύλο άτομα και το γεγονός πως το ABC κάνει αυτό το βήμα και έχει την Jessie, που είναι απίστευτα ταλαντούχα, νομίζω ότι αξίζει συγχαρητηρίων» δήλωσε η Kylie Bunbury.

 

Το τρέιλερ του Big Sky

Με πληροφορίες από Advocate

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM