Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να ελευθερωθεί από τον πατέρα της και έχει επιδοθεί σε έναν δικαστικό αγώνα προκειμένου να ανακτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της ζωής της καθώς τα τελευταία 12 χρόνια ο Τζέιμς Σπίαρς έχει αναλάβει μερικώς την κηδεμονία της.

 

Η τύπου κηδεμονία τέθηκε σε ισχύ το 2008, όταν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, έπειτα από μια νευρική κατάρρευση και μερικές αποτοξινώσεις και νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές, κρίθηκε ακατάλληλη να αποφασίζει για τη ζωή όχι μόνο των παιδιών της, αλλά και τη δική της.

 

Τέτοιου είδους διακανονισμοί είναι συνήθως προσωρινοί αλλά η τραγουδίστρια έχει παραμείνει υπό δικαστικό έλεγχο περισσότερο από κάθε προσδοκία και τώρα ζητά να πάψει ο πατέρας της να διαχειρίζεται την άνω των 60 εκατ. δολαρίων περιουσία της. 

 

Η ίδια έχει αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της συμφωνίας όταν ξεκίνησε, που πιθανότατα έσωσε την καριέρα της και έκτοτε δεν έχει αναφερθεί ποτέ -ούτε δημοσίως ούτε στο δικαστήριο- στην ύπαρξή της.

 

Τον Αύγουστο, ωστόσο, ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια στις ενίοτε μυστικές κινήσεις του δικαστηρίου αναφορικά με την επιτήρηση της ζωής και των χρημάτων της, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ευγνωμοσύνη της στους φανς που την στηρίζουν μέσω διαδηλώσεων και online αναρτήσεων με το σύνθημα #FreeBritney [σ.σ. Ελευθερώστε τη Μπρίτνεϊ].

 

Ο Τζέιμς Σπίαρς μαζί με τον έτερο συν- κηδεμόνα και δικηγόρο, Άντριου Γουόλετ, είχαν την επιτήρησή της για 11 χρόνια. Πέρυσι ο δεύτερος αποχώρησε επικαλούμενος λόγους υγείας, αφήνοντας εξ ολοκλήρου υπεύθυνο τον Τζέιμς, αλλά διατήρησε τον ρόλο του στην επίβλεψη των οικονομικών της τραγουδίστριας. 

 

Τον περασμένο Αύγουστο, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είπε πως δεν επιθυμεί ως κηδεμόνα τον πατέρα της αλλά θέλει στην θέση του τον Τζόντι Μοντγκόμερι, ενώ τον Σεπτέμβριο ζήτησε από το Bessemer Trust να αναλάβει τα οικονομικά της. 

 

Σε νομικά έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο, η τραγουδίστρια ισχυρίζεται πως ο πατέρας της «ξεκάθαρα σχεδίαζε να ανακτήσει απόλυτο έλεγχο της περιουσίας, των βιβλίων και των δίσκων παρά τις αντιστάσεις της», ενώ τον κατηγορεί επίσης πως δεν την ειδοποίησε ότι παραιτήθηκε ο μάνατζέρ της και διόρισε καινούργιο. 

 

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Σπίαρς υποστηρίζει πως έκανε την δουλειά του σωστά, φτάνοντας την περιουσία από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων σε μηνύσεις στη σημερινή αξία της άνω των 60 εκατ. δολαρίων.

 

Στα αντίστοιχα νομικά έγγραφα, αναφέρει μεταξύ άλλων το έκανε αυτό, ενώ εργαζόταν σκληρά για να αποκαταστήσει «την καλή υγεία της κόρης του, να την φέρει ξανά κοντά στα παιδιά της και να αναζωογονήσει την καριέρα της». 

 

«Στις υπηρεσίες του ως κηδεμόνας, το μοναδικό κίνητρο του κ. Σπίαρς ήταν η άνευ όρων αγάπη για την κόρη του και μια έντονη επιθυμία να την προστατεύσει από όσους προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν», αναφέρεται στη σχετική αγωγή. 

 

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχει πει μεταξύ άλλων πως έλαβε περισσότερη ιδιωτικότητα από όση ήταν καλή για εκείνη, και πως αυτό δεν την βοήθησε, καλωσορίζοντας το κίνημα #FreeBritney, που ο πατέρας της καταδίκασε. 

 

Με πληροφορίες από Associated Press

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr