Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ανοίγει ξανά η έρευνα για βιασμό

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ανοίγει ξανά η έρευνα για βιασμό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανοίγει ξανά έρευνα για βιασμό κατά του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς, η φερόμενη ως θύμα γυναίκα, υπέβαλλε εκ νέου τις κατηγορίες, παρότι, σε πρώτο στάδιο αυτές είχαν καταρριφθεί. 

Συγκεκριμένα, μία ηθοποιός ηλικίας 20 έως 30, κατηγόρησε τον Ντεπαρντιέ πως τη βίασε και επιτέθηκε εναντίον της στο σπίτι του στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Η υπόθεση μπήκε «στο συρτάρι» τον Ιούνιο του 2019 με την εισαγγελία να επικαλείται έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Η γυναίκα, διατύπωσε τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος τις αρνήθηκε, και οι εισαγγελικές Αρχές του Aix-en-Provence, ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα την οποία, στη συνέχεια, διαβίβασαν στους συναδέλφους τους στο Παρίσι. Η έρευνα στο Παρίσι εγκαταλήφθηκε μετά από εννέα μήνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί επίσημη κατηγορία κατά του Ντεπαρντιέ. 

Η ηθοποιός ωστόσο διατύπωσε εκ νέου τις κατηγορίες κατά του Ντεπαρντιέ και σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία πρέπει να οριστεί ανακριτής. Πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε στο AFP την Τετάρτη ότι η απόφαση είχε ληφθεί επισήμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε επίσης από δικαστική πηγή.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού, Hervé Temime, ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για το άνοιγμα της υπόθεσης και έκανε λόγο για ένα «μη γεγονός» καθώς o ορισμός ανακριτή αποτελεί μία «αυτόματη απόφαση».

Ο Ντεπαρντιέ μεσουράνησε στον γαλλικό κινηματογράφο πριν ακολουθήσει μία σημαντική διεθνή καριέρα δουλεύοντας με τον Πίτερ Γουίαρ και τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Έχει γαλλική και ρωσική υπηκοότητα. Απέκτησε τη δεύτερη το 2013 διαμαρτυρόμενος για μία σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας από την κυβέρνηση της χώρας. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM