Ανοίγει ξανά έρευνα για βιασμό κατά του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς, η φερόμενη ως θύμα γυναίκα, υπέβαλλε εκ νέου τις κατηγορίες, παρότι, σε πρώτο στάδιο αυτές είχαν καταρριφθεί. 

 

Συγκεκριμένα, μία ηθοποιός ηλικίας 20 έως 30, κατηγόρησε τον Ντεπαρντιέ πως τη βίασε και επιτέθηκε εναντίον της στο σπίτι του στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Η υπόθεση μπήκε «στο συρτάρι» τον Ιούνιο του 2019 με την εισαγγελία να επικαλείται έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

 

Η γυναίκα, διατύπωσε τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος τις αρνήθηκε, και οι εισαγγελικές Αρχές του Aix-en-Provence, ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα την οποία, στη συνέχεια, διαβίβασαν στους συναδέλφους τους στο Παρίσι. Η έρευνα στο Παρίσι εγκαταλήφθηκε μετά από εννέα μήνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί επίσημη κατηγορία κατά του Ντεπαρντιέ. 

 

Η ηθοποιός ωστόσο διατύπωσε εκ νέου τις κατηγορίες κατά του Ντεπαρντιέ και σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία πρέπει να οριστεί ανακριτής. Πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε στο AFP την Τετάρτη ότι η απόφαση είχε ληφθεί επισήμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε επίσης από δικαστική πηγή.

 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού, Hervé Temime, ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για το άνοιγμα της υπόθεσης και έκανε λόγο για ένα «μη γεγονός» καθώς o ορισμός ανακριτή αποτελεί μία «αυτόματη απόφαση».

 

Ο Ντεπαρντιέ μεσουράνησε στον γαλλικό κινηματογράφο πριν ακολουθήσει μία σημαντική διεθνή καριέρα δουλεύοντας με τον Πίτερ Γουίαρ και τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Έχει γαλλική και ρωσική υπηκοότητα. Απέκτησε τη δεύτερη το 2013 διαμαρτυρόμενος για μία σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας από την κυβέρνηση της χώρας. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr