Ο Τζόνι Ντεπ παραδέχτηκε πως έπινε πολύ και πως έκανε ναρκωτικά, αλλά όχι πως χτυπούσε την Χερντ

Ο Τζόνι Ντεπ παραδέχτηκε πως έπινε πολύ και πως έκανε ναρκωτικά, αλλά όχι πως χτυπούσε την Χερντ Facebook Twitter
O Tζόνι Ντεπ κατά την άφιξή του στο δικαστήριο
0

Ο Τζόνι Ντεπ έχει παραδεχτεί την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την κατανάλωση ουσιών και την καταστροφή δωματίων ξενοδοχείων, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, ότι ήταν βίαιος απέναντί της, στη δίκη που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Ντεπ δήλωσαν ότι οι κατηγορίες για βία «εφευρέθηκαν» και παράλληλα αρνήθηκαν όσα η Χερντ υποστηρίζει. Καταθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία στα Δικαστήρια του Λονδίνου, ο ηθοποιός επανειλημμένα επέμεινε ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος άνθρωπος.

Την ημέρα έναρξης μιας δίκης τριών εβδομάδων, ο 57χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς για ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Χερντ.


Η νομική προσφυγή ασκήθηκε από τον Ντεπ αφού η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun δημοσίευσε ένα άρθρο που τον περιέγραφε ως βίαιο σύζυγο σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 34 ετών Χερντ, ενώ η Sun αναμένεται να δώσει στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Ο Ντεπ επίσης ισχυρίστηκε ότι η Χερντ τον είχε χτυπήσει επανειλημμένα στο πρόσωπο και πως είχε κόψει το δάχτυλό του ρίχνοντάς του ένα μπουκάλι βότκα. Την κατηγορεί πως ήταν διαταραγμένη προσωπικότητα που τον είχε παντρευτεί για να προωθήσει την καριέρα της. Ο δικηγόρος του Ντεπ, δήλωσε ότι η ηθοποιός «είχε εφεύρει αυτές τις ιστορίες σοβαρής βίας. Δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ σύζυγος», πως ήταν χειριστική νάρκισσος και πως αυτή ασκούσε βία.

Σε μια δήλωση, ο Ντεπ είπε επίσης ότι είχε αποφασίσει να πάρει διαζύγιο αφού εκείνη ή «πιθανώς ένας από τους φίλους της» αφόδευσαν στο συζυγικό τους κρεβάτι, κάτι που η ίδια είχε παρουσιάσει ως «αβλαβής φάρσα». Είπε ότι ήταν η τελευταία αφορμή που τον έκανε να αποφασίσει να τερματίσει τον προβληματικό τους γάμο.

Η Sun ωστόσο αναφέρει πως θα αποδείξει πως όσα γράφτηκαν είναι αληθή και πως θα προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν τη βία εναντίον της Χερντ.

Στην ακρόαση παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο που τραβήχτηκε από την Χερντ με ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο φέρεται να δείχνει τον Ντεπ να πίνει κρασί νωρίς την ημέρα και να σπάει μπουκάλια στην κουζίνα τους. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι είχε ξοδέψει περισσότερα από 30.000 δολάρια για κρασί σε ένα μήνα πριν αποφασίσει να πάει για απεξάρτηση. Αλλά, πρόσθεσε, «Ναι, έπινα υπερβολικά, αλλά το να πίνω πολύ δεν σημαίνει ότι ήμουν εκτός ελέγχου... Η βία δεν είναι κάτι που ψάχνω».

Ερωτηθείς για τη χρήση ουσιών, ο Ντεπ είπε ότι είχε αρχίσει να παίρνει τα «χάπια» της μητέρας του στην ηλικία των 11 ετών.  Είχε αρχικά πάρει ναρκωτικά, είπε, επειδή ήταν το «μόνο πράγμα που βρήκα να απαλύνει τον πόνο μου». Λέει πως δεν είχε πάρει κεταμίνη, αλλά παραδέχτηκε χρήση κοκαΐνης, ecstasy, LSD και κάνναβης.

Στην πρώτη φάση της δίκης αναφέρθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο είχε προκαλέσει ζημιά αξίας περίπου 10.000 δολαρίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. «Δεν ξέρω το ακριβές ποσό της ζημιάς», απάντησε ο Ντεπ. «Ήταν το αποκορύφωμα δυο πολύ κακών ημερών», είπε. «Ήμουν θυμωμένος», πρόσθεσε. Αυτό δεν σήμαινε ότι είχα πρόβλημα θυμού. Εκείνη την ευκαιρία επέλεξα να εκφράσω τον θυμό μου». Η ακρόαση συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μίντια.

Mε πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM