Duffy κατά Netflix για το «365 ημέρες»: Ωραιοποιεί τον βιασμό

Duffy κατά Netflix για το «365 ημέρες»: Ωραιοποιεί τον βιασμό Facebook Twitter
EPA
0

Η Duffy επέκρινε σφοδρά το Netflix για την προβολή της ταινίας «365 ημέρες», λέγοντας ότι «ωραιοποιεί τη σκληρή πραγματικότητα της διακίνησης ανθρώπων, της απαγωγής και του βιασμού».

Η πολωνική ταινία δεν είναι παραγωγή του Netflix, αλλά άρχισε να προβάλλεται από την πλατφόρμα τον προηγούμενο μήνα, προκαλώντας αντιδράσεις. Η υπόθεση αφορά έναν μαφιόζο, που απαγάγει μια γυναίκα και τη διατάζει να τον ερωτευτεί.

Η Duffy- που πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής και βιασμού- έστειλε ανοιχτή επιστολή στον CEO του Netflix, τον Ριντ Χάστινγκς, για το «365 ημέρες». Ο λόγος, όπως αναφέρει είναι η «βίαιη εμπειρία» που βίωσε η ίδια, «του είδους που επιλέξατε να παρουσιάσετε ως ερωτικό περιεχόμενο για ενηλίκους».

«Με λυπεί το γεγονός ότι το Netflix δίνει βήμα σε τέτοιο "κινηματογράφο" που προβάλει ως ερωτικό περιεχόμενο την απαγωγή και διαστρεβλώνει τη σεξουαλική βία και τη διακίνηση ανθρώπων ως "σέξι" ταινία», αναφέρει η Duffy στην επιστολή της.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς το Netflix μπόρεσε να παραβλέψει πόσο ανεύθυνο, σκληρό και επικίνδυνο είναι αυτό. Στο βαθμό που έχει κάνει κάποιες νεαρές γυναίκες να ζητούν πρόσχαρα από τον Μικέλε Μορόνε, τον πρωταγωνιστή, να τις απαγάγει», σχολιάζει η τραγουδίστρια.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το Netflix δεν θα φιλοξενούσε υλικό που ωραιοποιεί την παιδοφιλία, τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τη γενοκτονία ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο κόσμος, δικαίως, θα ξεσηκωνόταν και θα ούρλιαζε», επισημαίνει η Duffy. «Δυστυχώς τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων και της απαγωγής είναι "αόρατα" κι όμως, στο "365 ημέρες" τα δεινά τους έχουν μετατραπεί σε "ερωτικό δράμα", όπως περιγράφεται από το Netflix», τονίζει ακόμη η τραγουδίστρια.

Πριν από λίγους μήνες, η Duffy αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής και βιασμού. Στην εξομολόγησή της, η τραγουδίστρια ανέφερε ότι τη νάρκωσαν σε ένα εστιατόριο, τη μετέφεραν σε άλλη χώρα, την κράτησαν αιχμάλωτη για μέρες και τη βίασαν.

«Ήμουν τυχερή που βγήκα ζωντανή, αλλά υπερβολικά πολλοί άλλοι δεν έχουν υπάρξει το ίδιο τυχεροί», τόνισε στην επιστολή της η Duffy, στην οποία απευθύνθηκε και σε όσους έχουν δει την ταινία. «Καλώ τα εκατομμύρια που απόλαυσαν την ταινία να αναλογιστούν την πραγματικότητα της απαγωγής και της εμπορίας ανθρώπων, της βίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης», έγραψε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM