ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι - Αρνείται τα πάντα

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι - Αρνείται τα πάντα Facebook Twitter
0

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τίμοθι Χάτον αρνείται τις κατηγορίες πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι το 1983.

Η Σέρα Τζόνσον, πρώην ηθοποιός και μοντέλο, υποστηρίζει πως συνάντησε τον ηθοποιό, όταν εκείνος ήταν 22 ετών, στο Βανκούβερ του Καναδά. Η Τζόνστον ισχυρίζεται πως αρχικά είχε πει στον Χάτον και δυο φίλους του πως ήταν 17 ετών, πριν του ομολογήσει λίγο αργότερα πως στην πραγματικότητα ήταν 14.

Η 50χρονη σήμερα γυναίκα είπε στο BuzzFeed News πως μαζί με δυο φίλες της είχαν συναντήσει τον Χάτον σε ένα εστιατόριο και πως τις προσκάλεσε να πάνε μαζί του στο ξενοδοχείο του, παρέα με άλλους συνομήλικους φίλους του. Όπως λέει, πήγε με τις φίλες της στο δωμάτιό του, όπου εκείνος με την παρέα του τους πρόσφερε ποτά. Στη συνέχεια ο Χάτον φέρεται να κάθισε δίπλα της.

«Ερχόταν ολοένα και πιο κοντά μου, στριμωχνόταν δίπλα μου, χάιδευε τα πόδια μου και τέτοια. Σκέφτηκα,"αυτό δεν είναι καλό, έκανα μεγάλο λάθος"». Η Τζόνστον λέει πως ο Χάτον την πήγε στην κρεβατοκάμαρά του όπου την ρώτησε αν έχει κάνει ποτέ σεξ, ενώ στο δωμάτιο ήρθε και ένας από τους φίλους του. Η ίδια υποστηρίζει πως τους έλεγε μεταξύ άλλων, «Δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα και η μαμά μου δεν θα χαρεί καθόλου». «Ωστόσο σε ό,τι και αν έλεγα, μου απαντούσε, "Όλα θα πάνε καλά, μια χαρά. Δεν θα κρατήσει πολύ, θα είσαι μια χαρά"», λέει η Τζόνστον, προσθέτοντας πως μετά ο Χάτον την βίασε και ο φίλος του την ανάγκασε σε στοματικό έρωτα. 

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι - Αρνείται τα πάντα Facebook Twitter
Η Σέρα Τζόνστον σε μικρότερη ηλικία.

Σε δήλωση, που έχει στην διάθεσή του το Buzzfeed, ο Τίμοθι Χάτον απάντησε μέσω δικηγόρων πως «δεν θα περάσει ούτε ένα λεπτό παραπάνω δίνοντας αξία σε αυτούς τους ισχυρισμούς καθώς είναι ψευδείς και σχεδιασμένοι μόνο για να του αποσπάσουν χρήματα».

Στην δήλωσή του χαρακτηρίζει την ιστορία της Τζόνστον «κατασκευασμένη, φανερά ψεύτικη, χυδαία και συκοφαντική» και υποστηρίζει πως η ίδια «επινόησε μια σεξουαλική συνάντηση που υποτίθεται πως συνέβη πριν από 36 χρόνια».

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι - Αρνείται τα πάντα Facebook Twitter
Η Σέρα Τζόνστον σήμερα.

Η Τζόνστον κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία του Βανκούβερ σχετικά με το φερόμενο περιστατικό το 2019. Από την μεριά του ηθοποιού υποστηρίζουν πως η Τζόνστον πήγε στην αστυνομία μόνο επειδή δεν κατάφερε να κλείσει την οικονομική συμφωνία που ήθελε με τον Χάτον. Η γυναίκα είπε άλλωστε πως κάποια στιγμή ο Χάτον της είχε προσφέρει 135.000 δολάρια, αλλά υποστηρίζει πως τα αρνήθηκε επειδή έπρεπε να αρνηθεί όσα συνέβησαν. Επίσης φέρεται να του ζητούσε 1.5 εκατ. δολάρια προκειμένου να μην μιλήσει.

Οι δικηγόροι του Χάτον διέψευσαν τους ισχυρισμούς της Τζόνστον σε μια επιστολή 91 σελίδων, επιμένοντας πως δεν είναι αξιόπιστη και την κατηγόρησαν πως λέει ψέματα. «Η γυναίκα στο άρθρο του BuzzFeed έχει προσπαθήσει να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από τον Τιμ τα τελευταία δυο χρόνια. Το άρθρο δημοσιεύτηκε μόνο όταν απέτυχαν αυτοί οι εκβιασμοί της», ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται πως βίασε ένα 14χρονο κορίτσι - Αρνείται τα πάντα Facebook Twitter
Ο Hutton όταν έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία νικητής του Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Την εποχή του φερόμενου περιστατικού, ο Τίμοθι Χάτον βρισκόταν στο Βανκούβερ για τα γυρίσματα του «Iceman». Δυο χρόνια νωρίτερα είχε κερδίσει το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Ordinary People».

Να σημειωθεί πως το τηλεοπτικό κανάλι Fox ανακοίνωσε την ακύρωση της τελευταίας τηλεοπτικής σειράς του Χάτον, «Almost Family», την ίδια ημέρα που το Buzzfeed έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο άρθρο.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM